5 de abril de 2020
2 de abril de 2008

Unió Mallorquina exigeix a la Conselleria d'Educació a modificar la proposta de reserva de places per a nouvinguts

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

Unió Mallorquina va instar avui la Conselleria d'Educació i Cultura a modificar la proposta que obliga els centres educatius sostinguts amb fons públics a reservar tres places en tots els cursos per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu fins al mes de setembre, perquè considera que una vegada que es procedeix a la matriculació "no té sentit" allargar el termini que actualment acaba al juny . Per aquesta raó, va proposar el manteniment d'aquesta data.

En un comunicat, la formació regionalista va assenyalar que si es canvia suposarà un "perjudici" per als mallorquins perquè la població que es troba en llista d'espera "té l'esperança de trobar plaça si no s'omplen amb aquest tipus d'alumnes".

"El ciutadà que opti per esperar corre el risc de quedar-se sense plaça per al seu fill i sense possibiliteu d'optar a una altra plaça", va agregar UM, des d'on van manifestar que "una cosa és garantir el dret a una plaça educativa per als nouvinguts i l'altra que passin per davant de la llista d'espera de la gent d'aquí, que paga els seus impostos aquí".

Així, des d'aquest partit van voler deixar patent que els nouvinguts "no han de tenir adoptar drets que els mallorquins", entenent com tals totes les persones que viuen i treballen a Mallorca i que cal garantir el dret a la lliure elecció de centre. "Mateixos drets, mateixos deures", van engegar.

Finalment, UM també va considerar necessari que es garanteixi l'autonomia del centre educatiu i que no es doni "cap pas endarrere" respecte al dret d'elecció de centre.