21 de enero de 2021
16 de desembre de 2008

La Unitat Militar d'Emergències (UME), activada per les inundacions produïdes a Mallorca

MADRID, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha estat activada a primera hora de la tarda degut a les inundacions registrades a l'illa de Mallorca, com a conseqüència del temporal que des d'ahir assota l'arxipèlag balear.

Davant d'aquest temporal de pluja, els responsables de Protecció Civil del Govern Balear han sol·licitat, a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del ministeri de l'Interior, l'actuació de la Unitat Militar d'Emergències.

Una vegada rebuda la sol·licitud, una Unitat d'Intervenció en Inundacions de l'III Batalló d'Intervenció en Emergències (BIEM III), ubicat en la base de Bétera (València), sortirà aquesta tarda cap a l'Illa de Mallorca per intervenir davant de les inundacions produïdes.

Un total de 20 militars amb equip individual del BIEM III es desplaçaran en un helicòpter "Chinook", que ha partit ja des de la seva base en Colmenar Viejo (Madrid). Després de recollir al personal d'aquest Batalló a Bétera, l'helicòpter es dirigirà cap a la Base Aèria de Son Sant Joan, a Mallorca.

L'UME està preparant més personal per desplaçar-se a l'illa per si de cas el Govern Balear veu la necessitat de sol·licitar més reforços. Des del Centre d'Operacions (JOC) del Quarter General de l'UME en la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), se segueix i coordina directament el moviment i intervenció de tots els elements de la unitat desplaçats a Balears.