19 de noviembre de 2019
14 de juliol de 2010

'Units per Disfma' donarà a conèixer a la societat la dislèxia, trastorn que afecta a més del 10% de la població

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

El projecte 'Units per Disfam' donarà a conèixer a la societat la dislèxia, un trastorn d'origen neurobiològic que es manifesta en la dificultat per a la lectura, escriptura, problemes d'orientació espacial i temporal, que afecta a més del 10% de la població.

Així, el Projecte de l'Associació Dislèxia i Família (Disfam) per a l'any 2010-2011, pretén acostar a tota la societat aquesta realitat i, de manera prioritària, buscar solucions per a tots els afectats, ja siguin nens o adults. Mitjançant aquesta iniciativa, l'associació vol acostar la teoria sobre aquest tipus de trastorns i fusionar-lo amb la pràctica i fer-ho arribar a tots els col·lectius implicats.

Així, Disfam pretén difondre la importància del trastorn a través de Conferències en les escoles i en les associacions de pares i mares, amb l'ajuda dels mitjans de comunicació, mitjançant cursos de formació al CEP i d'informació per a estudiants de magisteri amb la col·laboració de la UIB i amb l'elaboració de material destinat al procés d'aprenentatge en alumnat amb dislèxia, entre d'altres.

A més, els objectius principals de l'associació són donar a conèixer la dislèxia, oferir ajuda i informació a les famílies, conscienciar a les institucions educatives i sanitàries, perquè arbitrin mecanismes de detecció, diagnòstic, tractament i ajudes econòmiques als afectats i col·laborar amb els centres educatius que així ho sol·licitin, fent assessorament, entre d'altres.

D'altra banda, dins del marc de la campanya Disfam 2010-2011, està emmarcat el pròxim Congrés sobre Dislèxia, que tindrà un format diferent dels anteriors, ja que aquest any tindrà dues jornades específiques per a professionals i famílies, a més d'una exposició de materials informàtics.

Així, el V Congrés Nacional de Dislèxia tindrà ponents que donaran una visió àmplia de la problemàtica, procedents de Catalunya, Galícia, Madrid, Balears i Gran Bretanya.

GALA BENÉFICA I LLIURAMENT DE PREMIS

El Sopar Gala Benéfica 'Units per Disfam' és un Projecte de Sensibilització a la Societat, promogut per l'Associació Dislèxia i Família, que es portarà a terme el pròxim dia 5 de novembre, emmarcat d'aquí als actes que es realitzaran en l'esmentat any per sensibilitzar la població i recaptar fons per ajudar a les persones amb dislèxia.

Així, el Sopar Gala Benéfica serà l'acte de clausura de les activitats que Disfam vol presentar en aquest any.

Un dels projectes per a aquesta gala, és la gravació d'imatges de persones rellevants en el món de la cultura, la música, la televisió, la ràdio i el cinema, amb un missatge solidari que es projectarà durant la gala, a més de la projecció d'un vídeo amb els verdaders protagonistes, nens i joves dislèxics.