29 de enero de 2020
17 de març de 2010

Uns 4.000 alumnes de secundària i batxillerat de Balears descobriran demà la geometria a través de 'bombolles de sabó'

PALMA DE MALLORCA, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

Uns 4.000 alumnes de secundària i batxillerat de les Balears, que participen en les proves Cangur de matemàtiques, descobriran demà la geometria a través de 'bombolles de sabó', una iniciativa organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques amb el suport de la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura.

Aquest any, amb la finalitat de potenciar l'atractiu d'aquesta activitat lúdica i escolar, el matemàtic Anton Aubanell explicarà la geometria a través de bombolles de sabó. El científic demostrarà als assistents com les bombolles de sabó segueixen les lleis de la naturalesa amb tota la precisió. A més, Aubanell mostrarà les diferents formes geomètriques que poden adoptar les bombolles de sabó.

'Geometria amb bombolles de sabó' permet ensenyar als estudiants des de conceptes molt concrets de la geometria fins a idees més generals. Alhora, mitjançant aquesta activitat es posa de manifest la dinàmica de l'experimentació i el funcionament de la matemàtica, ha explicat el Govern en un comunicat.