3 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

UPiD insta el Govern i al Parlament a "ajustar" l'Estatut de les Balears a la resolució del TC sobre el text català

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Unió, Progrés i Democràcia (UPiD) ha instat aquest dijous al Govern i al Parlament a "ajustar" l'Estatut de les Balears a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el text català a tots aquells aspectes "que s'apartin de la seva lletra i esperit" com, per exemple, al del finançament autonòmic en funció de l'esforç fiscal de cada regió.

En un comunicat, el partit ha assenyalat que aquesta petició la realitzen "per lleialtat institucional, per coherència política i per garantir la seguretat jurídica". A més, ha assenyalat que la diputada d'aquest partit, Rosa Díez, ha presentat davant de la Mesa del Congrés dels Diputats una proposta de resolució sobre la defensa de l'ordre constitucional de 1978 i per a la "correcta aplicació" de la sentència del TC.

Alhora, la diputada demana el suport de la Cambra Baixa perquè el Govern "presti la seva màxima col·laboració" entre òrgans constitucionals perquè es deroguin totes les normes estatutàries aprovades pel Parlament de Catalunya des de 2006 "contràries" a allò disposat en la recent sentència del TC.