20 de marzo de 2019
5 de agost de 2008

La veda per a la pesca del 'raor' s'ampliarà fins a finals d'agost del pròxim any

PALMA DE MALLORCA, 5 Ag. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura i pesca va decidir avui, que a partir de l'any que ve la veda per a la pesca del 'raor' s'ampliarà fins el 31 d'agost de 2009 a Mallorca i a Menorca, de manera que s'evitarà que es cacin aquests exemplars que durant aquestes dates encara es reprodueixen.

Així ho va informar la Conselleria en un comunicat, en què va destacar que amb aquesta ampliació s'evitarà que el període de pesca coincideixi amb els últims dies d'agost, i que, segons van destacar tècnics del departament que dirigeix la Mercè Amer, la veda és molt beneficiosa per poder garantir la capacitat de auto-renovació d'aquesta espècie.

A més, encara que el nombre de 'raors' capturats no augmenta, sí que ho fa el rendiment dels exemplars que pot incrementar el seu pes fins en un 70 %.

Alhora, Amer va destacar el treball "important" portat a terme pels tècnics de la Direcció General de Pesca en la seva tasca diària per aconseguir una pesca sostenible que beneficiï tant l'espècie com, especialment, els propis pescadors.