26 de septiembre de 2020
31 de març de 2019

Veus Progressistes proposa que l'Estat pagui "com a mínim" el 33% de les inversions en dependència

Veus Progressistes proposa que l'Estat pagui "com a mínim" el 33% de les inversions en dependència
VEUS PROGRESSISTES

PALMA DE MALLORCA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

La candidata al Senat de la coalició Veus Progressistes, Rosa Cursach, ha proposat aquest diumenge que l'Estat pagui "com a mínim" el 33 per cent de les inversions destinades a dependncia ja que, segons ha sostingut, "es continua amb un mal finanament de la dependncia per part de l'Estat".

Així s'ha expressat Cursach durant un acte de la formació celebrat a Felanitx en el qual han presentat les propostes del partit en matria de salut i al que també ha assistit la número 2 de la llista de MÉS per Mallorca al Parlament, Fina Santiago.

"Mentre el Govern i els Consells destinen més de 200 milions d'euros a la dependncia, l'Estat només destina 23 milions d'euros malgrat ser una llei estatal", ha manifestat Cursach.

Per la seva banda, Santiago ha apuntat que "la retallada" de finanament per dependncia "es va originar el 2012" i ha assegurat que "a dia d'avui no hem recuperat les inversions" pel que ha avanat que la petició de l'increment de finanament és una "reclamació" de la formació ecosoberanista.

A més, la també consellera de Serveis Socials ha reclamat el cofinanament del "pla d'equipaments socials" ja que "en el futur es preveu que augmenti la demanda d'infraestructures" per a la dependncia. "S'ha d'apostar per les infraestructures en dependncia per donar bona atenció a les persones, els centres han de ser propers al lloc de residncia", ha resolt.

Para leer más