19 de noviembre de 2019
14 de gener de 2009

Vicens considera que a Balears hi ha suficients camps de golf i es mostra contrari al previst en Son Bosc

PALMA DE MALLORCA, 14 de gener (EUROPA PRESS)-

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va considerar avui que a Balears existeixen actualment suficients camps de golf, si bé va apuntar la conveniència de "redistribuir i millorar" determinats aspectes de l'actual oferta.

D'aquesta manera, el conseller es va mostrar contrari a la construcció del camp de golf de Son Bosc, a Muro, i va apuntar que el projecte "no és adequat, entre d'altres coses, perquè són terrenys que tenen una certa protecció".

Després d'assenyalar que es tracta d'un assumpte que competeix al Consell de Mallorca, ha recordat que es va aprovar la Llei de mesures territorials urgents "precisament per derogar la Llei de Campos de Golf" i, en aquest sentit, va remarcar que els acords de Consell de Govern són "sempre restrictius" amb aquest tipus d'instal·lacions.

Així la va manifestar davant dels mitjans de comunicació després de conèixer-se que Defensor del Poble, Enrique Mújica, ha acceptat la queixa presentada pel GOB notificant la "falta d'objectivitat" del Govern en relació amb el projecte de golf de Son Bosc.

L'organització ecologista considera sobre aquesta qüestió que el procediment d'avaluació d'impacte ambiental del camp de golf va estar "greument viciat" per part dels responsables de la Conselleria de Medi Ambient, amb l'objectiu d'autoritzar el projecte en un lloc d'extraordinari valor ecològic.

El GOB ha recordat que el servei de Protecció d'Espècies (SPE) de la Conselleria ha informat desfavorablement del projecte pel que fa a l'afectació de les espècies presents a la zona. Tot i això, segons el GOB, aquest informo tècnic, clarament desfavorable al golf, va ser modificat en una segona fase de la redacció per incorporar sengles mesures correctores i deixar així la porta oberta al projecte.