17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 13 de agost de 2019

  Detinguts cinc ciberdelinqüents a Palma i Barcelona, acusats de defraudar 500.000 euros en 'bitcoins'

     MADRID, 13 Ag. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

     La Policia Nacional ha detingut cinc ciberdelinqüents, quatre a Palma i un a Barcelona, presumptament dedicats a la comissió d'estafes i blanqueig de capitals i acusats de defraudar fins a 500.000 euros amb la criptomoneda 'bitcoin', dels quals se n'han aconseguit intervenir 250.000, a més de nombrós material electrònic i informàtic.

     Els detinguts adquirien i venien productes electrònics a través de diferents plataformes de compravenda a un preu inferior al de mercat, consumant l'estafa en els processos de devolució, tal com informa el Ministeri de l'Interior en una nota de premsa.

     D'aquesta manera, els integrants del grup criminal van reunir un gran nombre de dispositius electrònics i material informàtic, a través de la compra d'aquests articles a una coneguda mercantil, per més tard realitzar les devolucions i dur a terme el delicte d'estafa per valor de 500.000 euros.

     En l'última fase de la investigació, els agents van practicar diversos registres, un d'ells en un domicili de Barcelona i altres dos en domicilis del terme municipal de Marratxí (Mallorca), confiscant nombrós material electrònic i informàtic, així com diversos efectes que havien estat fraudulentament adquirits a través de la plataforma de compra en Internet.

     La Policia Nacional ha desarticulat la infraestructura organitzativa del grup criminal, destacant la intervenció d'uns 250.000 euros en 'bitcoins' distribuïts en nombroses carteres virtuals i cases de canvi, així com en altres monedes virtuals.

     A més, s'han intervingut múltiples comptes en línea de plataformes de pagaments per un valor aproximat de 20.000 euros, un vehicle finançat amb els diners defraudats i dotze comptes bancaris de diferents entitats al costat de 39 targetes associades a aquestes.

  Para leer más