1 de diciembre de 2020
23 de setembre de 2009

Villalonga assegura que no es penedeix ni demanarà disculpes públiques per dir "puta berganta" a la Infanta Elena

MENORCA, 23 Sep. (EUROPA PRESS) -

Després de la polèmica relacionada amb el vídeo en el qual apareix cantant un tema en el qual diu "puta berganta" a la Infanta Elena, el regidor d'Educació i Festes, Joan Carles Villalonga (PSM), ha emès un comunicat de premsa en el qual assegura que "en cap cas considera que hi hagi una ofensa expressa a la monarquia en la cançó i el llenguatge utilitzat, que tret de context es pot considerar groller, però forma part d'una expressió concreta popular".

En aquest sentit l'ex director insular de Joventut en el moment de la gravació del vídeo, ha apuntat que "no crec que hi hagi incorregut en cap delicte ni ofensa cap a ningú, de manera que la disculpa pública i el penediment queden fora de lloc". Tot i això Villalonga, entén que, a causa de al tractament mediàtic que s'ha portat a terme, "algú es pugui sentir ferit o ofès i, per respecte als meus companys de l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó, vull dir que em sap greu per totes aquestes persones".

Alhora, l'edil ha denunciat que la notícia, basada en un vídeo que es pot veure a Internet des de fa sis mesos, "queda totalment descontextualitzada i ha provocat una reacció sensacionalista fora de sèrie, cosa que s'ha demostrat pel fet que la informació ha arribat a la premsa del cor i a algun mitjà d' àmbit estatal, amb molta tirada i repercussió, però caracteritzat per treure polèmiques estèrils".

D'altra banda, Villalonga va aclarir que Els Sonadors de Son Camaró "és un conjunt caracteritzat per utilitzar la música des d'un punt de vista humorístic i satíric" i ha assegurat que la cançó que ha aixecat la polèmica "ha estat escoltada per molta gent a Menorca durant els últims 10 anys sense que ningú, sigui de la ideologia que sigui, hagi fet una altra cosa que esbossar un somriure".

En aquest sentit, el regidor va recalcar que "sobre un escenari també he cantat històries en les quals un pare mata a una filla perquè se'n va a ballar a la plaça sense el seu permís o en les que un enamorat desitja penjar a una noia perquè no vol cortejar i mai m'he plantejat que estigui fent apologia de la violència de gènere".

Així, Villalonga ha manifestat que "cal entendre el context de les coses i la utilització del llenguatge en la seva justa mesura".

CONTRACTACIÓ

D'altra banda, Villalonga va titllar de "totalment falses" les informacions en les quals se l'acusa de contractar als seus propis grups musicals des de les àrees que ha dirigit, tant al Consell insular com l'Ajuntament de Maó.

L'edil ha assegurat que l'organització del Festival Menorca Jove va anar a càrrec del Consell de Joventud i els "casals de joves" de Ferreries, Es Mercadal i Es Mitjorn Gran i van comptar amb la col·laboració de molts altres "casals" de l'Illa i del suport de l'àrea de Joventut del Consell, sota la meva responsabilitat en aquells moments, amb la cessió de l'espai: la casa de colònies de Santa Eularieta".

Així, Villalonga assegura que "la participació dels Sonadors de Son Camaró ha estat improvisada perquè el mateix matí uns dels grups que havia confirmat l'assistència va desdir la seva actuació".