23 de enero de 2020
11 de febrer de 2010

Una vintena de professionals de les arts escèniques participen demà en el fòrum internacional Escenium 2010

PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

Una vintena de professionals de les arts escèniques participaran demà en el fòrum internacional Escenium 2010 que té com a objectiu propiciar una reunió entre els professionals del sector escènic, i alhora, analitzar i reflexionar sobre els públics de les arts escèniques i definir estratègies per a la creació, el desenvolupament i la consolidació d'espectadors.

En un comunicat, el Govern ha informat que amb la col·laboració en aquesta reunió es pretén recolzar als professionals del món de les arts escèniques de Balears per obrir nous espais comuns on poder intercanviar experiències i idees i fer una anàlisi del present i del futur de les arts escèniques de l'arxipèlag.

Escenium 2010, de caràcter biennal, tindrà lloc demà al Palau de Congresos Euskalduna Jauregia de Bilbao. La reunió està estructurada a partir de ponències, tallers i taules rodones, que reuniran a uns 600 experts nacionals i internacionals que analitzaran la situació actual del sector.

La presència balear en Escenium està representada per professionals de les arts escèniques d'aquesta comunitat, com Conxa Juanola i Laura Cubas (Teatre Principal de Maó); Joan Jordà (Res de res-En Blanco); Marga Forteza (Telm Producciones); Tina Codina (Tres Serveis Culturals) o Sebastià Sansó (Fira de teatre infantil de Vilafranca), entre d'altres.

En aquesta edició, Escenium està centrat en les polítiques de creació de públic, un tema que ara mateix és al centre del debat sobre la gestió de les arts escèniques. Els ponents seran prestigiosos analistes de polítiques culturals com François Colbert, Lucina Jiménez, Alberto Fernández Torres, Cesc Casadesús, Roger Tomlinson i Franky Devo.