22 de noviembre de 2019
 • Jueves, 21 de Noviembre
 • 7 de setembre de 2009

  WWF demana als hotelers d'Eivissa que recordin als turistes la importància d'estalviar energia

  EIVISSA, 07 de Set (EUROPA PRESS)

  L'organització internacional dedicada a la conservació de la naturalesa WWF Espanya va instar als hotelers d'Eivissa a que recordin als turistes la importància d'estalviar energia després de conèixer que Balears és la Comunitat Autònoma on més ha augmentat la demanda d'electricitat durant el passat exercici.

  Així ho va exposar avui el responsable de Canvi Climàtic de WWF, Heiki Willstedt, qui va detallar que "seria convenient" que s'ubiquessin en els enclavaments turístics cartells informatius en diverses llengües que expliquessin formes d'estalvi i que advoquin per frenar "l'excés dels recursos de les illes".

  A més, Willsted va posar de manifest els detalls de l'Observatori de l'Electricitat número 37, que ha elaborat l'entitat ecologista, en què destaca que les energies renovables van aportar més del 22 % de la demanda elèctrica l'agost, "desmentint així el mite de l'escassa contribució de les energies renovables".

  En aquest sentit el portaveu de l'organització ha afirmat que en el cas de les Pitiüses l'energia solar és un sector a impulsar i que, de moment, "no hi ha cap estudi sobre l'estalvi que podria representar".

  Això sí, va exposar que un informe elaborat a les Canàries va determinar que tota la demanda elèctrica de Lanzarote podria cobrir-se posant plaques solars en els sostres dels habitatges. Alguna cosa que, ha afirmat, "es pot extrapolar, amb un estudi previ, a Eivissa i Formentera".

  Per a Willsted el foment de les renovables seria també un al·licient per al turisme ja que "molts visitants com els alemanys valoren de manera positiva aquest tipus d'iniciatives a favor del medi ambient, ja consolidades en els seus països d'origen".

  Segons WWF, perquè les energies renovables tinguin un paper creixent en el sector elèctric és també fonamental promoure l'estalvi energètic. Línia en la qual va instar a fer un ús responsable dels electrodomèstics, evitar el 'consum fantasma', derivat dels pilots dels aparells que queden encesos, i regular l'aire condicionat i la calefacció. En definitiva, "usar el sentit comú".