15 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Xarxa d'Economia Solidària reclama a Balears una normativa sobre empreses d'inserció per potenciar les seves iniciatives

L'associació va atendre el 2009 a un total de 18.640 usuaris a través de les onze entitats que la integren

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Balears, integrada per tretze entitats de les illes, ha reclamat aquest dijous una normativa sobre empreses d'inserció que permeti potenciar l'impuls de noves iniciatives dirigides a fomentar una economia socialment equitativa, la integració laboral de persones vulnerables, relacions comercials solidàries i la cooperació internacional amb altres xarxes.

Durant l'acte de presentació de la Memòria 2009 de l'associació, la seva presidenta, Pilar Ponce, ha asseverat que treballar per la publicació d'aquesta nova Llei serà una de les seves prioritats durant aquest any, amb l'objectiu que "no es produeixin problemes" de viabilitat econòmica en el desenvolupament d'aquestes iniciatives.

En relació amb el passat any, Ponce ha explicat que han estat tres les línies fonamentals de treball portades a terme, centrades en la promoció de la Responsabilitat Social de les Empreses (RSE), de l'economia social i de la compra pública ètica. En concret, les onze associacions de REES durant 2009 -el 2010 s'han incorporat dos més- van atendre a un total de 18.640 usuaris; van comptar amb 1.152 persones voluntàries i 1.069 contractades, i van generar un moviment econòmic de 38.030.991 euros.

"Un any més, i malgrat la situació de crisis, ha estat important la contribució de les organitzacions d'economia solidària de les illes a la creació de riquesa i d'oportunitats laborals sense exclusions", ha manifestat la presidenta de REES, qui referint-se a les activitats de l'any passat, es van portar a terme actuacions de promoció amb el suport del departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i de la Conselleria de Treball i Formació.

A més, durant 2009 ha estat creat el Consell de l'Economia Social i el Cooperativisme, i alhora ha començat un projecte conjunt amb organitzacions de comerç just per oferir assessorament a les administracions públiques en relació amb la compra pública ètica.

Ponce ha destacat que al llarg de l'any passat van continuar participant a la Xarxa per a la Inclusió SocialEAPN Balears i en la campanya 'Mallorca lliure de transgènics', a més de seguir amb les activitats de difusió, entre les quals destaca la continuïtat del butlletí informatiu de distribució electrònica 'En Xarxa'. "2009 ha estat un any per recordar que necessitem un nou model econòmic que conceptes i pràctiques com economia social, responsabilitat social o mercat social es presentin com fonamentals per fer front als nous reptes de futur", ha sentenciat Ponce.

Cap recordar que les associacions que integren la Xarxa són Ateneu Alcari, S'Altra Senalla, Candela Projectes Solidaris, Càritas Diocesana de Mallorca, Menorca i Eivissa, Ecoprest S.L.L., Amadip-Esment, Deixalles, La Sapiència i Suport Social S. Coop.