10 de diciembre de 2019
 • Lunes, 9 de Diciembre
 • 18 de maig de 2009

  La xifra del sector serveis a Balears cau un 16,5 % el març, dos punts més que la mitjana nacional

  L'ocupació baixa un 6,2% a les Illes, gairebé el mateix registre que en el conjunt del país (6,4%)

  PALMA DE MALLORCA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

  La xifra de negoci del sector serveis durant el mes de març passat ha baixat un 16,5 % a Balears, fet que suposa gairebé dos punts per sobre que la mitjana nacional (-14,8%), en relació amb el mateix mes de l'any passat.

  D'aquesta manera, Balears es converteix en la tercera comunitat autònoma amb major baixada, per darrere Castella-la Manxa (-18,5%), Canàries (-17,9%). A l'altre extrem se situen Cantàbria (-8%), Galícia (-8,5%), El País Basc (-9,5%), Extremadura (-11,5%) i la Rioja (-12,6%), segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), publicats avui i recollits per Europa Press.

  De mitjana des de començament d'any, Balears acumula una caiguda del volum de negoci del sector serveis del 18,2%, per sobre també de la mitja espanyola (-17,7%). En aquest cas, els majors descensos corresponen a Castella-la Manxa (-21,3%) i Comunitat Valenciana (-19%).

  OCUPACIÓ EN EL SECTOR

  Pel que fa a l'ocupació en el sector, aquest ha baixat un 6,2% en termes interanuals a l'arxipèlag balear, semblant a la caiguda d'un 6,4% al país. Així, Balears està entre les comunitats amb indicadors negatius més alts. Els descensos més elevats el març es van donar a les Canàries (-8,4%), València (-8,3%), Catalunya (-7,3%) i Andalusia (-7,1%).

  Pel que fa a la mitjana des de començament d'any, Balears acumula un descens del gairebé el mateix registre que en el conjunt del país (-5,8%). Les més grans caigudes de personal ocupat en el primer trimestre de l'any es van donar a les Canàries (-7,6%) i València (-7,5%).