20 de febrero de 2020
1 de agost de 2019

Yllanes: "Menorca podria arribar a proveir part de la demanda energètica de Mallorca, en cas que fos necessari"

MENORCA, 1 Ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat aquest dijous que, gràcies a la inversió per als propers anys en energies renovables a Menorca, l'illa serà capaç de produir fins a 70 megavats en un dia d'hivern al migdia.

"Tenint en compte que a aquesta hora solament es necessiten 45 megavats, Menorca podria arribar a proveir part de la demanda energètica de Mallorca, en cas que fos necessari", ha dit durant la trobada mantinguda aquest matí amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i la vicepresidenta, Maite Salord.

Yllanes també ha plantejat la possibilitat que Menorca participi en el projecte Iremel d'Integració de Recursos Energètics a través de Mercats locals d'Electricitat de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia del Govern central. "Menorca pot ser un escenari ideal per anar avançant en el canvi de model energètic de les Illes", segons ha especificat el vicepresident.

El vicepresident i el director general d'Energia, Ferran Rosa, també han visitat les obres de la central tèrmica de Maó de la mà del director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas.

Para leer más