23 de septiembre de 2019
29 de septiembre de 2018

Els principals sindicats de Policia titllen de "inoportuna, ambigua i populista" les protestes de policies a Barcelona

També destaquen la "intolerància" i "fanatisme" dels grups de radicals independentistes que els han "acorralat"

MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Confederació Espanyola de Policia (CEP), l'Unió Federal de la Policia (UFP) i el Sindicat Professional de la Policia (SPP), agrupats sota 'Unitat d'Acció', han qualificat de "inoportuna, ambigua i populista" la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona per una altra associació de policies i guàrdies civils, cridada Jusapol (Justícia Salarial Policial), en entendre que la Policia "ha d'estar fos del debat polític".

A través d'un comunicat, l'organització argumenta que aquest tipus de "posades en escena", de les quals s'ha volgut distanciar, "perjudiquen l'assoliment de la normalització" que, segons ells, tots els membres de la Policia i Guàrdia Civil destinats a Catalunya "els 365 dies de l'any", persegueixen, "igual que la resta de la ciutadania".

No obstant això, els principals sindicats de Policia Nacional del país també han volgut condemnar "les provocacions i amenaces" rebudes per part de grups independentistes "organitzats amb la finalitat de boicotejar el desenvolupament" de la manifestació d'aquest dissabte.

"Grups de policies i guàrdies civils i altres participants han estat acorralats, havent de sortir escortats. Alguns d'ells han estat seguits fins als seus cotxes, sent acorralats per grups d'independentistes, ruixats amb gas pebre i arribant a produir-se agressions físiques, comptabilitzant-se diversos lesionats", relata 'Unitat d'Acció'.

Per tot això, els sindicats han volgut transmetre el "suport i desig" d'una ràpida recuperació dels seus companys, familiars i altres persones ferides en les protestes, a les quals ha definit com a "víctimes dels radicals independentistes".

Al mateix temps, han mostrat el seu "més enèrgica repulsa i menyspreu" a aquests grups d'independentistes causants de les agressions, que "una vegada més, donen mostres de la seva intolerància, subordinant la pau de la ciutadania catalana al seu fanatisme, assetjant i agredint a qui intenta exercir els seus drets en llibertat".

També han aprofitat per estendre la mà als afectats i han reiterat la seva exigència de "treure del debat polític" a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que són "garants juntament amb la resta de policies dels drets i llibertats de tots els ciutadans que viuen en aquesta Comunitat Autònoma, víctimes de, en aquest cas, un conflicte engegat i sostingut amb objectius espuris".

Segons xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, unes 3.000 persones s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona convocades per Jusapol, mentre que ha xifrat en 6.000 el nombre de concentrats en la mobilització simultània convocada per l'esquerra independentista en contra d'un marxa de Jusapol.

Para leer más