23 de septiembre de 2019
29 de septiembre de 2018

Riera (CUP) demana la dimissió de Buch per les càrregues dels Mossos contra els sobiranistes

Riera (CUP) demana la dimissió de Buch per les càrregues dels Mossos contra els sobiranistes
@CUPNACIONAL

BARCELONA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP Carles Riera ha demanat la "dimissió immediata" del conseller d'Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants sobiranistes que aquest dissabte han llançat pólvores de pintura.

Ha qualificat de "no violenta i creativa" la mobilització de l'esquerra independentista que aquest dissabte s'ha concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en resposta a una altra manifestació convocada per Jusapol, en suport als cossos de seguretat que van intervenir l'1-O i demanant l'equiparació salarial.

Riera, que ha fet un agraïment especial a l'organització juvenil Arran per organitzar la mobilització sobiranista, ha criticat la paradoxa que els Mossos, que fa un any "van defensar les escoles, la democràcia i el dret a l'autodeterminació, avui han estat colpejant violentament" a els qui van votar en el referèndum.

El diputat de la CUP ha demanat explicacions a la Generalitat i ha preguntat a ERC i al Govern "fins a quan pensen recolzar al conseller d'Interior", ja que al seu judici el seu suport avala i legitima la intervenció dels Mossos.

Ha justificat que la mobilització sobiranista tenia voluntat d'ocupar l'espai públic "perquè els feixistes no ho fessin" i ha acusat el cos de seguretat català de protegir la mobilització de Jusapol.

A més, ha recordat a Buch que "cada vegada que hi ha hagut indiferència davant el feixisme, aquest sempre ha crescut" i ha defensat que aquest no tingui cabuda en democràcia, perquè detecta tolerància cap a aquest moviment.

Riera ha reiterat que les càrregues han estat injustificades i que la mobilització de l'esquerra independentista ha estat pacífica, creativa i "un exemple a seguir".

Para leer más