19 de febrero de 2020
17 de gener de 2020

Bioparc València incorpora la verinosa i cridanera granota "fletxa groga i blava"

Bioparc València incorpora la verinosa i cridanera granota "fletxa groga i blava"
BIOPARC

VALÈNCIA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

Bioparc València ha incorporat la cridanera granota "fletxa groga i blava" (Dendrobates tinctorius "alanis"), una varietat de to blau fosc amb detalls en groc i el verí de la qual segueix utilitzant-se per a impregnar les fletxes.

Actualment, en el parc es poden contemplar fins a nou espècies d'amfibis, totes incloses en la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), informen els responsables de l'espai en un comunicat.

Dos d'elles només poden veure's a Espanya en Bioparc València: la granota de pluja malgaix (Scaphiophryne madagascariensis) i la granota tomaca (Dyscophus guineti). Les granotes mantelles estan representades amb la marró (Mantella betsileo) i la daurada (Mantella aurantiaca), aquesta última en perill crític d'extinció.

Altres tres granotes són cèlebres pels seus cridaners colors que adverteixen de la seua potent toxicitat: la verí fantasma (Epipedobates tricolor), roja amb franges blanques; la verí blau (Dendrobates tinctorius "azureus") de tonalitat anyil intens amb punts negres; i l'última incorporació, la fletxa groga i blava (Dendrobates tinctorius "alanis"), de to blau fosc amb detalls en groc, segueix utilitzant-se el seu verí per a impregnar les fletxes.

Amb "l'objectiu de donar visibilitat a la fauna endèmica mediterrània", Bioparc mostra l'ofegabous (Pleurodeles waltl) que, conegut com "ofegabous", es defèn dels seus depredadors injectant verí. També molt rar de trobar en altres institucions i especialment necessària la seua protecció pel perill de desaparéixer que li aguaita, trobem el gripau llevadora balear (Alytes muletensis).

Tots ells habiten en uns terrarios incrustats en un mural artísticament decorat amb espècies d'amfibis i situat en la cova de Kitum de Bioparc, prop dels hipopòtams.