17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 22 de juliol de 2019

  Detecten una espècie exòtica invasora en un àrea d'alt valor ecològic del Parc Natural de l'Albufera

  Detecten una espècie exòtica invasora en un àrea d'alt valor ecològic del Parc Natural de l'Albufera
  SEO BIRDLIFE.

  VALÈNCIA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Voluntaris del projecte LIFE Followers han detectat una nova espècie exòtica invasora en un àrea d'alt valor ecològic del Parc Natural de L'Albufera (València). Es tracta d'Obama nungara, una espècie originària de Sud-amèrica, que ha arribat a Europa en borses de torba per a tests.

  Segons explica SEU/BirdLife en un comunicat, Obama nungara és una espècie de planaria terrestre originària del Brasil i Argentina. Investigacions recents han pogut evidenciar que aquesta espècie ha sigut accidentalment introduïda a la Península ibèrica, possiblement a través del comerç de plantes i torba per a tests, podent-se expandir per Europa a causa de l'augment de l'intercanvi comercial entre els països europeus i sud-americans.

  La introducció de planàries terrestres a diversos països europeus (Gran Bretanya, França, Itàlia i Espanya), advertixen els ecologistes, "s'ha convertit en un problema cada vegada més freqüent, i només a Espanya s'ha registrat la presència de sis espècies procedents de Sud-amèrica".

  A causa de la seua via d'entrada, Obama nungara i altres planàries exòtiques invasores poden arribar a ser abundants localment, en zones com ara jardins o parcs, vivers o centres de jardineria, per la qual cosa l'impacte sobre la biodiversitat local podria paréixer menor, ja que són predadors generalistes d'invertebrats terrestres com cucs i caragols autòctons.

  No obstant açò, la colonització d'espais naturals, com és el cas del Tancat de la Pipa, al parc natural, l'assentament d'una població d'aquestes espècies podria tindre un impacte negatiu en la biodiversitat del sòl.