20 de julio de 2019
 • Viernes, 19 de Julio
 • 12 de febrer de 2019

  La Generalitat convoca les ajudes al lloguer i les específiques per a lloguer de joves de 2019

  Destina 20 milions d'euros en ajudes de fins al 40% de l'arrendament o del 50% per a menors de 35 anys i majors de 65

  La Generalitat convoca les ajudes al lloguer i les específiques per a lloguer de joves de 2019
  GVA - ARCHIVO

  VALÈNCIA, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha obert el termini per a la sol·licitud de les ajudes al lloguer de la vivenda i les ajudes específiques per al lloguer per a joves en l'exercici 2019, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

  Les ajudes, emmarcades dins del Pla Estatal de la Vivenda 2018-2021, estan cofinançades pel Ministeri i la Generalitat i estan agrupades en dos programes. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, es contempla una inversió 20 milions d'euros (14.089.000 euros els aporta el Ministeri i la Generalitat 5.911.000 euros), dels quals 13.450.000 euros es destinaran al programa d'ajudes al lloguer i 6.550.000 euros es destinaran a l'específic d'ajudes al lloguer per als jóvens.

  Per a la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es tracta d'unes ajudes necessàries que cada vegada beneficien més gent que té dificultats per a pagar el lloguer i es prioritza a col·lectius com les persones majors de 65 anys o els joves de menys de 35, així com a les dones víctimes de violència de gènere", entre altres sectors.

  A més, ha afegit que, en les últimes convocatòries, el nombre de beneficiaris ha anat augmentant i en 2018 es va aconseguir una xifra "històrica", amb prop de 13.700 beneficiaris enfront dels 2.400 que es van beneficiar en 2015 amb les ajudes de l'anterior govern, la qual cosa suposa multiplicar la xifra per sis.

  "Hem recuperat la confiança de la ciutadania perquè ara les ajudes es convoquen, es resolen i es paguen", ha indicat la consellera, que ha assenyalat que en aquesta legislatura, la Generalitat ha gestionat més de 45,7 milions d'euros per a les ajudes al lloguer.

  EL TERMINI FINALITZA AL MARÇ

  En tots dos casos, el termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà aquest dimecres i finalitzarà el 8 de març, inclusivament. Els tràmits que hagen d'emplenar-se es publicaran en la web de la Conselleria. La sol·licitud es podrà presentar telemàticament si es disposa de firma digital i, en cas contrari, s'haurà d'emplenar electrònicament el formulari que haurà de ser imprés, firmat i presentat en el registre d'entrada per a la seua validesa.

  Pel seu costat, els ajuntaments o mancomunitats podran presentar sol·licituds telemàticament mitjançant certificat digital en nom de les persones o unitats de convivència interessades. L'administració tindrà un termini de fins a sis mesos per a resoldre i publicar la resolució de les subvencions que publicarà en el portal consultar ací.

  REQUISITS

  El programa d'ajudes al lloguer de vivendes va dirigit persones titulars d'un contracte d'arrendament i que la vivenda siga la residència habitual i permanent, a més els ingressos han de ser inferiors a tres, quatre i cinc vegades l'IPREM depenent dels casos.

  A més, en aquesta ajudes tenen prioritat els afectats per desnonaments, dació en pagament o execució hipotecària en els últims deu anys; famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, víctimes de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques.

  D'igual manera, "tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d'exclusió, especialment quan tinguen fills o filles menors exclusivament al seu càrrec, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació d'atur i hagen esgotat les prestacions corresponents", ha indicat Salvador.

  Aquestes ajudes aconsegueixen fins a un 40% de l'arrendament, amb un màxim de 2.880 euros anuals i pot ser de fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys.

  D'altra banda, la resolució que publica el DOGV contempla ajudes específiques per a jóvens que en el moment de sol·licitar-la siguen menors de 35 anys o es tracte d'una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys i no rebre una altra ajuda per a atendre el pagament del lloguer.

  Quan el beneficiari d'aquestes ajudes canvie de domicili a un altre situat a la Comunitat, haurà de comunicar-ho a la Conselleria per a no perdre el dret. Aquesta línia contempla un percentatge d'ajuda fins al 50% de la renda.