21 de febrero de 2019
12 de febrer de 2019

La Guàrdia Civil intervé més de 200 peces dissecades d'elefants, lleons i girafes a Alacant

En 2018 es van dur a terme més de 60 operacions contra el trànsit il·legal d'espècies per les diferents unitats del Seprona

La Guàrdia Civil intervé més de 200 peces dissecades d'elefants, lleons i girafes a Alacant
EUROPA PRESS

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 200 exemplars de diverses espècies incloses en el Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (Conveni CITES) en la província d'Alacant. En concret, s'han confiscat d'exemplars dissecats de lleó africà, rinoceront blanc, tigre de bengala, hipopòtam, cocodril africà, antílop africà i girafa, entre molts altres.

Es tracta de l'últim colp al tràfic il·legal d'espècies a Espanya, que s'emmarca dins del Pla d'Acció Espanyol de Lluita contra el Tràfic d'Espècies Silvestres (Pla Tifies), liderat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil.

L'operació, denominada 'Taxideralia', s'ha desenvolupat des del mes de maig de 2018 per part de les Patrulles de Protecció de la Naturalesa (Papronas) de Monòver i Alacant, i ha culminat amb la investigació de sis persones com a presumptes autores de diversos delictes contra la fauna i la flora (tràfic i comercialització d'espècies protegides).

El capità Esteban José de Diego i la tinent María Pellicer, del Seprona, ha donat compte dels resultats d'aquesta operació en el transcurs d'una Jornada sobre 'Periodisme i Lluita contra el Tràfic Il·legal d'Espècies', organitzada pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

L'operació 'Taxideralia' va començar quan la Guàrdia Civil va detectar, durant 2018, una proliferació d'anuncis per Internet pels quals es venien animals dissecats d'espècies incloses en el conveni CITES, la legislació del qual prohibeix la seua venda.

Contador

Lo más leído en Valencià