19 de octubre de 2019
22 de juliol de 2019

Iran anuncia la detenció de 17 suposats espies de la CIA

MADRID, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Intel·ligència d'Iran ha anunciat que ha desmantellat una xarxa d'espionatge de la CIA que operava a la nació persa, indicant que han sigut detingudes 17 persones.

El director general de Contraintel·ligència ha explicat en un comunicat que aquestes 17 persones van ser detingudes al llarg de l'any passat i que algunes ja han sigut jutjades i condemnades a mort.

"Els espies identificats estaven treballant en centres sensibles del sector privat en matèria nuclear, econòmica, militar, de ciberseguretat i infraestructures on s'encarregaven de recaptar informació classificada", diu la nota oficial, recollida per Press TV.

Sembla que la CIA els va reclutar a través d'Internet, amb l'emissió o renovació de visats, en esdeveniments científics celebrats a l'estranger o contractant directament especialistes iranians.

El mes passat, el Ministeri d'Intel·ligència va assegurar que havia aconseguit penetrar en el sistema de ciberseguretat dels Estats Units, usat per la CIA per a comunicar-se amb els seus agents.

"LLARG HISTORIAL DE MENTIDES"

Interrogat sobre l'assumpte en una entrevista concedida a Fox News, el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, s'ha limitat a restar importància a l'anunci d'Iran, sense confirmar ni desmentir la informació.

"El règim iranià té un llarg historial de mentides", ha dit, afegint que no es prendria molt de debò "cap afirmació d'Iran sobre les accions que han dut a terme".