Kento obri nou local a València amb l'impuls de la societat inversora de Juan Roig

Menjar japonés
ANGELS
Actualizado: viernes, 19 octubre 2018 11:21

VALÈNCIA, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

Kento, la cadena de restauració urbana inspirada en la gastronomia japonesa, amb plats com el sushi, el maki o el niguiri, inaugura un establiment --el tercer i més gran-- en el número 100 del carrer Sant Vicent de València, la qual cosa prova el seu "creixement ininterromput" que li ha portat a formar part d'Angels, la societat d'inversió de l'empresari Juan Roig, informa aquesta entitat.

El projecte de Kento, fundat per Eduardo Hijlkema, va arrancar a mitjan 2017 amb un local situat en el número 36 del carrer Sant Vicent, a València. Des d'aleshores, el concepte "no ha parat de créixer: a principis d'enguany va entrar en el programa d'acceleració de Lanzadera i, amb eixe paraigua, la firma de menjar nipó va obrir un segon local en Cirilo Amorós 18, i inaugura hui un tercer, el més gran, en el número 100 del carrer Sant Vicent".

Des de la societat d'inversió fan notar que es tracta d'un cas atípic, no ja per la seua progressió, sinó pel fet d'accedir a un programa d'acceleració --normalment centrats a accelerar startups de l'entorn digital-- tenint un adn enterament offline".

La seua naturalesa pot paréixer un problema a l'hora d'escalar, però els valencians "han sigut generosos amb Kento": "Abans de presentar el meu projecte a Lanzadera vaig pensar que en ser offline tindria menys possibilitats, perquè la majoria d'acceleradores impulsen a les empreses online. Estava equivocat, ací s'impulsa els líders", celebra el CEO de la companyia, Eduardo Hijlkema.

Fent bandera d'eixa concepció offline del tracte directe amb el proveïdor i el client, Kento segueix la senda d'altres projectes similars nascuts al Regne Unit, d'on Hijlkema va arreplegar la idea per a ficar-la en el mercat espanyol. En un viatge personal a Londres va descobrir que allí començaven a sorgir les botigues de menjar asiàtic amb plats llests per a portar. Locals enormes, diàfans i molt eficients: agafes el menú de menjar japonés i t'ho portes en el moment.

"DEMOCRATITZACIÓ" DE LA CUINA NIPONA

Agilitat, sostenibilitat i democratització de la cuina nipona són els tres ingredients de Kento per a aconseguir entrar en la cartera d'Angels, societat inversora amb la qual pretén seguir sumant fites en la seua trajectòria. De moment té tres locals oberts en el centre de València i un altre en construcció en Pérez Bayer 9, compta amb 30 treballadors en plantilla i el respatler d'un públic fidel, però la inversió, diu la seua CEO, suposa "jugar en una altra lliga" i afrontar reptes més ambiciosos des de la perspectiva d'una startup offline que no vol perdre la seua essència. La inversió d'Angels servirà per a consolidar el model de Kento en la ciutat de València durant 2019 com a pas previ a expandir el model a altres ciutats.

Angels és la societat d'inversió impulsada per l'empresari Juan Roig que té com a objectiu invertir en líders emprenedors per a desenvolupar empreses sostenibles. Ofereix un model de gestió basat en el Model de Qualitat Total, la seua xarxa de contactes, així com tota la infraestructura necessària per a acompanyar a l'emprenedor, començant per les oficines a l'entorn de Marina d'empreses, recorden els seus responsables.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià