20 de julio de 2019
 • Viernes, 19 de Julio
 • 11 de febrer de 2019

  Moncloa no aclareix si es planteja el 14 d'abril per a eleccions generals i diu que està concentrat en els Pressupostos

  Moncloa no aclareix si es planteja el 14 d'abril per a eleccions generals i diu que està concentrat en els Pressupostos
  JUAN MANUEL SERRANO ARCE / EUROPA PRESS - ARCHIVO

  MADRID, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El Govern d'Espanya no ha aclarit les informacions que fan referència a la possibilitat que el president Pedro Sánchez s'estiga plantejant el pròxim 14 d'abril com a data per a celebrar les eleccions generals de l'Estat en cas que no hi haja Pressupostos Generals per a 2019 i es limita a assenyalar que el cap de l'Executiu i els ministres estan concentrats en la defensa del projecte dels comptes públics.

  Des de Moncloa afirmen que el president assistirà demà al Congrés dels Diputats per a escoltar la defensa que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, realitzarà dels comptes per a aquest exercici.

  El propi Pedro Sánchez ha realitzat diversos comentaris en la xarxa social twitter en els quals no fa menció a una possible convocatòria electoral. En els missatges en el seu compte de twitter, es limita a recalcar que la "independència de Catalunya ni és constitucional ni la vol la majoria de catalans" i també critica tant els independentistes com les dretes per rebutjar els Pressupostos, acusant les dos parts de viure millor en la "confrontació".

  Segons el cap de l'Executiu, "la majoria" a Catalunya "està amb l'autogovern". "Açò és, amb la convivència, el diàleg i la Constitució. Ho he defès sempre tant en l'oposició com ara en el Govern", ha recalcat.

  En la seua opinió, la política fa "estranys companys de llit" en relació amb la posició que van a tindre tant ERC i PDeCAT com PP i Ciutadans davant els comptes públics que, segons han anunciat, serà de rebuig.

  "L'independentisme votarà en contra d'uns pressupostos socials bons per a Catalunya, i les dretes en contra d'uns pressupostos socials bons per a Espanya. No serà que viuen millor en la confrontació que en les solucions?", ha preguntat Sánchez.

  Segons el president, "ni uns ni altres han entès el que va suposar la moció de censura". Però segons ell, va significar la "posada en peus d'una Espanya moderada, total i progressista que vol conquistar el seu futur i no tornar al passat".