18 de noviembre de 2019
18 de octubre de 2019

El MuVIM difon la vida de quatre figures de la Il·lustració valenciana "en l'oblit"

El MuVIM difon la vida de quatre figures de la Il·lustració valenciana "en l'oblit"
DIVAL

VALÈNCIA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) difon la vida de quatre figures il·lustrades valencianes "en l'oblit" mitjançant el programa didàctic 'Nostres i il·lustres'. Rojas Clemente, Joaquín Manuel Fos, Isabel Ferrer Giner i Francisco Javier Balmis són els personatges triats.

El museu, com a entitat "consagrada i enfocada a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern", ha engegat la iniciativa per a "donar difusió a quatre figures destacades de la
Il·lustració valenciana que no han sigut suficientment reconegudes fins al moment", destaca el centre en un comunicat.

Així, des de setembre fins a desembre, l'objectiu és recordar la història dels il·lustrats Simón de Rojas Clemente, rellevant botànic, director del Real Jardín Botánico de Madrid i partícip del primer liberalisme; Joaquín Manuel Fos, industrial i gran coneixedor de la producció i comercialització de la seda; Isabel Ferrer Giner, filantropa i fundadora de la Casa de l'Ensenyament de Castelló; i l'alacantí Francisco Javier Balmis, metge i difusor de la vacuna contra la pigota.

Mitjançant píndoles informatives en xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i tallers gratuïts dirigits a xiquets i xiquetes entre 5 i 12 anys, 'Nostres i il·llustres' pretén donar a conéixer la figura d'aquests quatre il·lustrats. El primer taller organitzat el passat 15 de setembre va desbordar totes les previsions, amb més de 50 participants. Una afluència que ha continuat en posteriors tallers, sent més de 100 xiquets i xiquetes els qui s'han acostat per a gaudir dels matins de diumenge al MuVIM.

Els pròxims tallers es realitzaran els dies 20 i 27 d'octubre dedicats a la figura de Joaquín Manuel Fos i la important indústria valenciana de la seda a la València del Segle XVIII, amb el títol 'Fos i la seda valenciana. Taller de dissenys tèxtils'. La programació prosseguirà al novembre amb 'Isabel Ferrer i altres dones il·lustres valencianes' els dies 10, 17 i 24 de novembre; i 'La volta al món amb Francisco Javier Balmis' el 15, 22 i 29 de desembre.

Tots els tallers donaran començament a les 11.30 hores i amb places limitades a 30 persones. El grup es conforma per ordre d'arribada al punt d'informació del vestíbul del MuVIM.