20 de octubre de 2019
 • Sábado, 19 de Octubre
 • 19 de juliol de 2019

  Paterna iniciarà en un mes el mausoleu a la fossa 113 per a homenatjar els represaliats pel franquisme

  Paterna iniciarà en un mes el mausoleu a la fossa 113 per a homenatjar els represaliats pel franquisme
  AJUNTAMENT DE PATERNA

  VALÈNCIA, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

  L'Ajuntament de la localitat valenciana de Paterna ha aprovat el projecte per a la construcció d'un mausoleu al cementeri municipal, en el qual s'enterraran les restes d'aquells represaliats del franquisme que no hagen sigut reclamats per les seues famílies.

  El monument començarà a construir-se en menys d'un mes i les obres tindran una durada de quatre setmanes amb un pressupost de 30.000 euros finançats per la Diputació de València.

  En concret, s'alçarà a l'espai que actualment ocupa la fossa 113, sobre una superfície de 3,10 metres per 3,40 metres i comptarà amb receptacles individuals en els quals descansaran les restes òssies dels cossos no reclamats.

  Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació i president del Consell de Recuperació de la Memòria Democràtica, Julio Fernández, qui ha subratllat la importància d'aquest mausoleu, "que busca homenatjar i dignificar la figura de totes aquells homes i dones represaliats durant el franquisme, i reparar el deute moral amb les seues famílies".

  La primera fase consistirà en l'excavació de la part subterrània del mausoleu amb una profunditat mínima de 3 metres on s'enterraran les restes, i que estarà supervisada per l'equip encarregat de l'exhumació de la fossa. Una vegada finalitzada la galeria subterrània es procedirà a alçar l'estructura exterior que estarà recoberta de marbre.