20 de julio de 2019
 • Viernes, 19 de Julio
 • 12 de febrer de 2019

  L'advocat de Sánchez demana al tribunal que "facen de jutges" i "no de salvadors de la pàtria"

  L'advocat de Sánchez demana al tribunal que "facen de jutges" i "no de salvadors de la pàtria"
  POOL

  MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

  L'advocat de l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez i dels exconsellers catalans Jordi Turull i Josep Rull ha demanat als magistrats del Tribunal Suprem que han començat aquest dimarts a jutjar el 'procés' independentista a Catalunya que "facen de jutges i "no de salvadors de la pàtria".

  Així ho ha dit el lletrat Jordi Pina durant la seua primera intervenció en la vista oral, en la qual ha exposat en les qüestions prèvies, dirigides a denunciar les possibles vulneracions de drets fonamentals abans de donar començament al juí en si amb els interrogatoris dels processaments. El lletrat ha començat aquest al·legat dubtant de la imparcialitat dels magistrats del Suprem, des del president de la Sala Penal, Manuel Marchena, fins al jutge instructor de la causa, Pablo Llarena.

  Pina ha fet menció d'una carta publicada en un mitjà de comunicació, en la qual el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, assegurava que el jutge d'instrucció de Barcelona (mort), que va investigar els preparatius del referèndum il·legal, Juan Antonio Ramírez-Sunyer, havia "canviat el rumb" d'Espanya i que era un "heroi nacional".

  "Són magistrats, no herois nacionals", ha criticat el lletrat, ironitzant que aquesta afirmació fa pensar que els magistrats de l'alt tribunal estan per a "mantindre la unitat d'Espanya". "Facen de jutges, no de salvadors de la pàtria", ha demanat.