20 de julio de 2019
 • Viernes, 19 de Julio
 • 12 de febrer de 2019

  Sánchez crida l'Espanya moderada a fer un pas endavant enfront de la confrontació de les dretes i els separatistes

  Sánchez crida l'Espanya moderada a fer un pas endavant enfront de la confrontació de les dretes i els separatistes
  JUAN MANUEL SERRANO ARCE / EUROPA PRESS

  MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El president del Govern, Pedro Sánchez, ha cridat aquest dimarts a l'Espanya "moderada" eixida de la moció a fer un pas endavant enfront de la confrontació de les dretes i els separatistes.

  En un missatge en el seu compte de Twitter, arreplegat per Europa Press, reivindica una Espanya "total, moderada i progressista" eixida de la moció que va suposar "un canvi d'època" i apel·la a eixa Espanya a donar "un pas endavant" i pronostica que el farà.

  Alhora, el president ha acusat la dreta i l'indepedentisme de "viure millor en la confrontació" i els ha retret que vagen a votar en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que hui inicien el seu debat de tramitació en el Congrés dels Diputats.

  Sánchez critica que coincidisquen en el seu rebuig als comptes i ho atribueix al fet que "tots dos volen el mateix". "Una Catalunya enfrontada a si mateixa i una Espanya enfrontada a si mateixa. Nosaltres treballem per una Catalunya en convivència per una Espanya unida", ha escrit.

  Així, defèn que el PSOE ha emprès mesures per al diàleg com la comissió de política territorial en el Congrés i una mesa de partits catalans en el Parlament. "Les dretes mai van participar. L'independentisme mai va creure en elles", critica. "Viuen millor en la confrontació. Tenen por al diàleg", afegeix el líder de l'Executiu.

  El Govern defendrà aquest dimarts davant el Ple del Congrés el seu projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2019, que l'endemà s'enfrontarà a la seua primera votació parlamentària amb una majoria de la Cambra que es decanta per tombar-los.