27 de febrero de 2020
24 de gener de 2020

Sanitat informa que hi ha dues persones en estudi a Espanya per possible contagi de coronavirus

Sanitat informa que hi ha dues persones en estudi a Espanya per possible contagi de coronavirus
MONCLOA - ARCHIVO

MADRID, 24 Ene. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat aquest divendres que actualment hi ha dos persones que estan sent estudiades per possible contagi del virus del coronavirus, ja que les dos han arribat recentment a Espanya procedents de Wuhan (la Xina).

No obstant açò, un d'ells té un quadre clínic que podria encaixar més amb la simptomatologia que provoca el nou virus. "Actualment a Espanya sabem que hi ha gent que vé de Wuhan i que han tingut simptomatologia. Hi ha un cas del qual se'n van a manar mostres amb una probabilitat d'infecció molt baixa perquè les seues característiques clíniques estan al límit, i hi ha un altre cas que va tindre un quadre respiratori fa més temps que en principi s'està plantejant descartar-ho com a possible cas en investigació", ha dit.

Es calcula que entre aquest divendres i dissabte es podran conéixer els resultats de les proves. Simón ha traslladat a les comunitats autònomes la tasca d'informar sobre aquests casos i uns altres que puguen arribar.

El Ministeri de Sanitat s'ha descartat que ara com ara vagen a haver-hi controls en els aeroports, insistint que la possibilitat de transmissió a Espanya, encara que pot ser probable, és "molt baixa", assegurant que a la pròpia Wuhan és més probable agafar una grip que el coronavirus.