10 de diciembre de 2019
 • Lunes, 9 de Diciembre
 • 18 de juliol de 2019

  STEPV es concentra davant el TSJCV per la suspensió de la reducció de ràtios: "Respon a interessos econòmics"

  STEPV es concentra davant el TSJCV per la suspensió de la reducció de ràtios: "Respon a interessos econòmics"
  EUROPA PRESS

  VALÈNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Representants del sindicat STEPV s'han concentrat aquest dijous davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) com a protesta per la suspensió cautelar de l'orde de la Conselleria d'Educació que redueix la ràtio de 25 a 23 alumnes per aula en educació Infantil en els centres educatius de determinades localitats. Segons el parer del sindicat, aquesta decisió "va en contra de tota la legislació actual i respon a interessos econòmics".

  Integrants del col·lectiu han desplegat davant la seu del TSJCV a València una pancarta en la qual es podia llegir: "No a les retallades en educació. Per un ensenyament de qualitat".

  La portaveu del sindicat i membre de la Secretaria de l'organització, Sonia Ibáñez, ha denunciat que el recurs interposat per la patronal de l'educació concertada en contra de la reducció de les ràtios "va en contra de tota la legislació actual i d'una atenció individualitzada de l'alumnat".

  En aquest sentit, la representant del sindicat ha considerat que la reducció del nombre d'alumnes per aula "és una mesura important i positiva per a poder atendre d'una forma més individualitzada l'alumnat", ja que l'augment de la ràtio "va en contra de la qualitat educativa" i respon interessos econòmics dels concerts educatius".

  Ibáñez ha assenyalat que en la mesa sectorial de dimecres el sindicat va expressar la seua ferma oposició a la decisió del TSJCV, que subratlla que "ha suposat que al llarg d'aquesta setmana s'haja de reorganitzar de nou el procés d'admissió d'escolarització de l'alumnat".

  La portaveu d'STEPV ha explicat que l'organització sindical no ha tingut accés al contingut de la norma per la qual la sala ha decretat la suspensió, encara que ha reconegut que la Conselleria d'Educació ha confirmat que recorrerà la decisió de suspensió cautelar.

  MOCIONS CONTRA L'AUGMENT DE LES RÀTIOS

  Així mateix, el sindicat ha informat que va a proposar els ajuntaments dels 34 municipis afectats --com Castelló o Alcoi-- l'aprovació d'una moció en contra de l'augment de les ràtios, mantenint-se "a l'espera" que durant el mes de juliol els diferents ajuntaments s'adherisquen a la moció en protesta de la mesura cautelar.

  A més, STEPV ha explicat la seua voluntat d'aconseguir una ràtio de "15 o 20 alumnes per aula per a atendre realment els nous reptes i necessitats d'una escola inclusiva i plurilingüe".

  La portaveu sindical ha recordat que el Ministeri d'Educació, en una llei educativa que va publicar enguany, fa referència al fet que la reducció d'alumnes per aula és un indicador de millora de la qualitat educativa.