CajaMurcia, CajaGranada, Sa Nostra i Caixa Penedès mantenen converses per formar un nou SIP

Actualizado: martes, 25 mayo 2010 19:41

SEVILLA/GRANADA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

CajaMurcia, CajaGranada, Sa Nostra i Caixa Penedès, les quatre caixes despenjades de les converses de Caja Cantabria, Cajastur i Caixa Extremadura --que al costat de CAM van acordar integrar-se mitjançant una 'fusió freda'-- estan mantenint converses per intentar arribar a un acord al voltant a la constitució d'un nou Sistema Integrat de Protecció (SIP) o 'fusió freda'.

Fonts del sector han indicat a Europa Press que aquestes quatre caixes "tenen una mida molt dimensionat, són molt semblants dintre seu i tenen arrelament regional".

La unió d'aquestes quatre entitats podria convertir-les en la quarta o cinquena entitat per volum de negoci, amb més de 100.000 milions d'euros, o la sisena o setena entitat per volum d'actius, amb uns 80.000 milions. A més concentrarien la seva activitat a la zona d'Aixequi i Madrid, segons les fonts consultades.

Des de CajaGranada no van voler confirmar aquesta possibilitat i es van limitar a apuntar a Europa Press que la caixa granadina manté converses amb altres entitats amb la finalitat d'"aconseguir la millor aliança estratègica possible".

Alhora, van apuntar les "limitacions" i condicions que la caixa granadina manté a l'hora d'afrontar converses amb altres caixes, com és "el manteniment de la marca, l'absoluta lleialtat amb el territori i el respecte a la plantilla".

CajaGranada ha destacat el "rigor i la serietat" de la seva actuació en aquestes converses.

Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Cajastur, Caixa Extremadura i Caja Cantabria s'integraran en una 'fusió freda' per reforçar la solvència i patrimoni de cadascuna d'elles, segons han informat ahir dilluns les entitats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta fusió donarà lloc al tercer grup financer de caixes d'Espanya i el cinquè grup del sector financer espanyol, amb un volum d'actius superior a 135.000 milions d'euros, un volum de negoci d'uns 177.000 milions d'euros, i un ràtio de solvència del 12,1%.