La Guàrdia Civil deté a dues persones en Sant Josep per presumpta corrupció urbanística i anuncia nous arrestos

Actualizado: lunes, 6 octubre 2008 21:18

PALMA DE MALLORCA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil va detenir avui a dues persones en el marc de l'operació 'Pitiüsa' en relació amb una presumpta trama de corrupció que es va desenvolupar durant els anys 1998 a 2007 a l'Ajuntament de Sant Josep (Eivissa) i va revelar que haurà nous arrestos.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil a Europa Press, els detinguts són Antonio Julián H.C., fill de l'ex arquitecte municipal, i la seva parella, també arquitecte, María del Pilar F.P.

Actualment, la Guàrdia Civil es troba registrant una immobiliària propietat dels detinguts, així com el mateix Ajuntament de Sant Josep, amb la finalitat de trobar expedients en els quals es puguin recollir indicis sobre els presumptes delictes de tràfic d'influències dels quals s'imputa a l'ex arquitecte municipal.

Segons fonts municipals, el registre es va iniciar a les 11.00 hores i podria estendre's fins a les 22.00 hores. En el mateix participen activament els tècnics de la Regidoria d'Urbanisme i altres treballadors del departament per facilitar-los la informació que aquests precisen. El contingent d'efectius del cos que examina el consistori podria superar els deu.

Segons van exposar des de la Guàrdia Civil el cas està sota sumari pel que no es farà efectiva cap informació sobre la documentació requisada.

En declaracions a Europa Press, el regidor d'Urbanisme, Josep Antoni Prats, va informar que l'executiu donarà suport a totes les accions empreses per dilucidar un assumpte que, va recordar, denuncia des que estava en l'oposició. A més es va mostrar content que s'investigui "alguna cosa que s'estava fent malament i que es castigui als culpables".

Els fets, que van ser denunciats l'agost del 2005 pel Grup d'Estudis de la Naturalesa, GEN-GOB d'Eivissa, es van fer públics el novembre del mateix any quan la Fiscalia de Medi Ambient va notificar a l'agrupació ecologista l'obertura de diligències per un presumpte delicte de tràfic d'influències en el cas de la urbanització il·legal de Cala Molí, ja que el projecte al qual es va atorgar la llicència era obra de la nora de l'arquitecte municipal, Pilar Fernández.

No va ser fins a un any després, el desembre del 2006 quan el llavors batle de Sant Josep, José Serra Escandell, va acceptar la renúncia de l'arquitecte municipal imputat llavors per trencament del codi deontològic després de la personació en contra seu del Col·legi d'Arquitectes de Les balears.

En aquest sentit, l'exalcalde va remarcar haver conegut a través de la premsa que el tècnic apareixia en un vídeo on es demostrava que incompatibilitzava el seu càrrec públic amb l'activitat privada en diversos projectes urbanístics que van ser redactats per la seva nora, membre del seu despatx particular.

Actualment l'arquitecte està imputat per trencament del codi deontològic després de la personació en contra seu del Col·legi d'Arquitectes de les Balears.