PP avisa al PSOE de l'"afartament" que genera veure'l "ostatge" de les discriminacions lingüístiques dels nacionalistes

Actualizado: lunes, 20 abril 2009 19:22

MADRID, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, ha acusat avui el PSOE de ser "ostatge de les polítiques lingüístiques dels nacionalistes", que produeixen "discriminacions" com el cas d'Olav i "desperten un enorme afartament" a la societat espanyola.

Alonso es referia així, en declaracions a Europa Press, a la informació publicada en el diari El Mundo/El Día de Baleares en la qual es denunciava que aquest nen d'11 anys no pot examinar-se en castellà en un centre públic d'Eivissa.

"El PSOE és incapaç de defensar un criteri propi, perquè on governa amb els nacionalistes s'ha converteix en ostatge de les polítiques nacionalistes, que en aquest cas arraconen la llibertat dels pares i la supediten a un projecte de construcció nacional", ha assenyalat el diputat 'popular'.

Així, ha recordat que el seu partit ha arribat a un acord amb el mateix PSOE al País Basc "perquè aquesta situació no ocorri" i li ha demanat que "rectifiqui" la seva política lingüística en les comunitats en les quals governa amb els nacionalistes i defensi la llibertat dels pares a educar els seus fills en la llengua que prefereixin.

Segons la seva opinió, "és el súmmum que un col·legi que es diu Cervantes els alumnes siguin amonestats per parlar en castellà". "És tota una expressió d'intolerància", ha afirmat Alonso, qui ha apuntat que el PP aposta "per un bilingüisme integrador i per una convivència amable" de les llengües.

Per a la diputada d'Unió, Progrés i Democràcia (UPID), Rosa Díez, la discriminació del castellà "és una realitat institucionalment protegida i recolzada" en algunes comunitats espanyoles, "el que en la pràctica suposa legalitzar la desigualtat".

Díez va responsabilitzar d'aquesta situació el Govern balear i l'executiu central, perquè "es nega a reconèixer que existeix aquesta discriminació" lingüística, el que constitueix un "problema" per resoldre la situació.