Sa Nostra, Fundació Campaner i Barceló col·laboren en la construcció de cinc pous a Níger per lluitar contra el noma

Actualizado: viernes, 11 julio 2008 21:16

PALMA DE MALLORCA, 11 de juliol (EUROPA PRESS)

Sa Nostra i la Fundació Barceló han signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Campaner per portar a terme la construcció de cinc pous d'aigua a la regió de Diffa, a Níger, un projecte que representa una inversió de 64.000 euros que assumiran l'entitat bancària i la Fundació Barceló a parts iguals.

En un comunicat difós avui, Sa Nostra va explicar que aquesta actuació pretén aconseguir els objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i reduir a la meitat per l'any 2015 el percentatge de persones sense accés a l'aigua potable.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins una actuació a llarg termini per la construcció de 400 pous a la zona, i a més de proveir d'aigua potable els habitants de la regió serveix de mesura de prevenció de la malaltia del noma. El director general de l'entitat bancària, Pere Batle, va comentar que el projecte està previst desenvolupar-se abans de finals del 2008, tot i que es tracta d'una estratègia a llarg termini per possibilitar el subministrament d'aigua a tota la població.

Al mateix temps, les tres institucions han analitzat altres iniciatives que consisteixen en la concessió de microcrèdits a les dones per dinamitzar l'economia de la regió i el desenvolupament d'un centre educatiu.

CARACTERÍSTIQUES DELS POUS

Els pous es construeixen entre dues o més comunitats per beneficiar al major nombre de persones. En concret, es perforen a 40 metres i es consoliden amb anells. Quan els pous estan acabats i en funcionament, no tenen cap tipus de despesa addicional per a la comunitat.

La Fundació Campaner assessora els responsables de les poblacions beneficiàries del pou i, una vegada finalitzada la construcció, es delega en aquests l'ús i la gestió del pou. A més, les persones que s'encarreguen de la gestió del pou reben formació en matèria d'higiene i salut per la prevenció de malalties de part del personal de la Fundació Campaner.

La Fundació Campaner treballa a Níger des fa 10 anys lluitant en favor de l'eradicació de la malaltia del noma, malaltia infecciosa que ataca i mutila les parts toves de la cara de nens amb deficient nutrició i que manquen d'higiene. El noma, a més de deformar la cara, amb el temps els impedeix mastegar i acaba produint-lis la mort. Així, la falta d'accés a l'aigua és una de les principals causes de propagació d'aquesta malaltia.