SATSE exigeix "imaginació" a les administracions per compensar les dotacions econòmiques i evitar la vaga

Actualizado: jueves, 3 abril 2008 20:20

EIVISSA, 03 d'Abril (EUROPA PRESS)

El portaveu del Sindicat Mèdic SATSE a Eivissa i Formentera, Ignacio Fernández, va instar avui les administracions a que siguin "imaginatives" a l'hora de compensar les dotacions econòmiques a Balears, amb la finalitat d'evitar la convocatòria d'una vaga indefinida del sector.

Declaracions prèvies a la reunió de la comissió executiva de l'entitat, que tindrà lloc demà, a Palma, i on es valoraran les negociacions impulsades des del passat 12 de març amb el Govern Balear. Segons va avançar Fernández a Europa Press, serà aleshores quan es prengui una decisió sobre aquesta qüestió, si bé va considerar que "fins avui les ofertes no solucionen res perquè no cobreixen les expectatives dels treballadors".

En cas de convocar-se una vaga indefinida del sector les dates i la immediatesa de la mateixa podrien no donar-se de seguida, doncs, segons Fernández, "se seguirà l'estratègia més òptima per solucionar els problemes de diferències salarials que pateix el sector a les illes amb altres comunitats".

El sindicalista va considerar que aquesta reivindicació és semblant a la qual s'està vivint en el sector de la justícia ja que Balears "és una de les Comunitats que majors ingressos reporta a l'Estat i al seu torn una de les quals menys ingressos reporta". Causa per la qual va considerar que els representants polítics de les illes "deurien plantejar-se quines coses cal canviar o com cal pressionar a l'Administració Central perquè doni a Balears els diners que realment li correspon en comptes d'enfrontar-se als seus funcionaris".

Les reivindicacions del Sindicat Mèdic preveuen compensacions econòmiques en el cas d'Eivissa, Formentera i Menorca, per la doble i triple insularitat, efectuar un relleu generacional i potenciar que les guàrdies siguin més sostenibles en tots els àmbits. Des del Govern han xifrat en més de 30 milions d'euros el cost d'aquestes peticions que ja han tipificat d'"inviables".