Agro.- Agrotecnio neix amb voluntat de ser un referent en investigació agroalimentària

Actualizado: martes, 18 diciembre 2012 20:26

BARCELONA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca i Desenvolupament en Tecnologia Alimentària (IRTA) de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Catalunya han acordat aquest dimarts posar en marxa el centre d'investigació Argotecnio.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, el centre basarà els seus esforços en tres projectes "d'un gran valor científic i social": la innovació en productes relacionats amb el blat de moro i l'ús del nitrogen en els cereals i en els derivats del raïm.

"Un dels reptes del nou centre serà aconseguir una alta qualificació en els seus resultats d'investigació per ser reconegut com un dels centres punters en el seu àmbit i obrir-se a la incorporació de nous grups d'investigació altament qualificats", ha explicat la Conselleria.

El president del centre és el rector de la UdL, Roberto Fernández; el vicepresident, el director de l'IRTA, Josep Maria Monfort, i el director, l'investigador Paul Christou, "considerat una de les principals figures mundials en investigació sobre nous mètodes de transferència de gens a plantes cultivades", segons el Govern català.

Agrotecnio forma part del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya i ha estat una de les grans aspiracions dels grups d'investigació a l'àmbit agroalimentari de Lleida.