Agro.- Pelegrí reivindica la innovació en el sector agrari català perquè sigui competitiu

Josep Maria Pelegrí firma un convenio para la promoción de las DOP e IGP
GOVERN
Actualizado: miércoles, 12 diciembre 2012 21:00

BARCELONA, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha lliurat aquest dimecres el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (Pita) corresponent al 2012, i ha reivindicat la necessitat d'innovar perquè el sector agrari català pugui competir en els mercats.

"Volem que el nostre país disposi d'un sector cada vegada més fort, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació de feina, benestar i equilibri territorial", ha sostingut Pelegrí a l'acte de lliurament dels guardons, que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat.

Els premis, que estan dotats amb 6.000 euros cadascun i als quals s'hi han presentat 35 candidatures, tenen com a objectiu distingir les empreses agràries i les agroindústries que hagin introduït processos productius i tecnologies innovadores amb les quals s'hagin obtingut beneficis econòmics, qualitatius, de seguretat o de sostenibilitat de les produccions.

Així, el Premi Pita 2012 en la modalitat d'empresa agrària ha estat per a l'Agropecuària Mas Bes, de Vilobí d'Onyar (Girona), per la innovació implantada en tota l'explotació lletera, orientada a la millora tècnica, econòmica, de qualitat i seguretat alimentària; des del maneig i la informatització de la sala de munyiment fins a l'aprofitament de les ramaderies per a l'obtenció de biogàs.

El Celler Domenys i Secció de Crèdit, de Sant Jaume dels Domenys (Tarragona), s'ha fet amb el Premi Pita en la modalitat d'agroindústria per la innovació duta a terme en els processos de primera transformació i conservació de productes agraris, així com per la implantació de noves tecnologies en la gestió integral de les vinyes dels seus cooperativistes.

Com a novetat, aquest any els premis inclouen un tercer guardó, el Premi Jove Emprenedor Innovador, que en Pere Muixí Rubio de Calç Roser (Barcelona)ha aconseguit, pel seu esperit emprenedor orientat a crear una empresa de producció de trufa negra.