Els vins de DO catalanes ocupen un lloc preferent en les cartes de zones costaneres

Actualizado: sábado, 15 agosto 2009 14:22

BARCELONA, 15 Ago. (EUROPA PRESS) -

Els vins de DO catalanes ocupen un lloc preferent al 35% de les cartes de vins dels restaurants situats a la costa catalana, segons un estudi fet per l'Incavi i la Conselleria d'Agricultura.

L'informe, fet a partir d'una enquesta a 150 restaurants i hotels ubicats a la Costa Brava i la Costa Daurada, tenia com a objectius caracteritzar al sector restaurador des del punt de vista de les seves compres de vi, analitzar quins atributs són més rellevants per a ells i descobrir el posicionament competitiu dels vins DO catalans en relació amb altres.

L'estudi va demostrar que existeix una actitud "molt positiva" dels restauradors, ja que el 69% ha declarat que recomana als seus clients gairebé sempre un vi català, ja que els proporciona un "sentiment d'orgull i creixement" de les DO catalanes.

Tot i això, la formació dels professionals sobre aquesta qüestió és mitjana-baixa, ja que un 46% dels enquestats no ha realitzat mai un curs de formació sobre el vi. A l'hora d'incloure els vins en les cartes, els hostalers es guien per la demanda dels clients, dels quals un 58% demanen per la marca concreta.

El 55% dels clients demana una DO catalana o un vi català en general, factor que es considera un criteri per introduir un vi d'aquestes característiques en un 30,4% dels restaurants enquestats.

Gairebé la totalitat dels establiments disposa de vi de la casa blanc, rosat i negre, que provenen del Penedès, en un 50% en el cas del rosat i el blanc, i un 35% en el negre. Per a aquest últim, el seu principal competidor és la Rioja (21%).

L'informe conclou que haurien de vincular-se les estratègies dels restauradors amb les polítiques comercials del sector elaborador, tenint en compte que el 50% del consum es realitza fora de la llar, i que existeix la necessitat de formar de manera específica als restauradors sobre el sector del vi.