18 de noviembre de 2019
 • Domingo, 17 de Noviembre
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • 24 de juliol de 2019

  El Consell de Mallorca aprova dues subvencions perquè els municipis "avancin en la lluita contra el canvi climàtic"

  Entre altres aspectes, contempla reduir les emissions contaminants, millorar la sostenibilitat i baixar el consum energètic i d'aigua

  El Consell de Mallorca aprova dues subvencions perquè els municipis "avancin en la lluita contra el canvi climàtic"
  El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, en declaracions als mitjansEUROPA PRESS

  PALMA DE MALLORCA, 24 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha aprovat dues noves convocatòries de subvencions en el marc del 'Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia' perquè els municipis "avancin en la lluita contra el canvi climàtic" i que, entre altres aspectes, contempla reduir les emissions contaminants, millorar la sostenibilitat i baixar el consum energètic i d'aigua.

  En declaracions als mitjans, el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha especificat que la primera convocatòria de subvencions disposa d'un pressupost d'1,2 milions d'euros i permetrà als ajuntaments de la Illa dur a terme a les accions incloses en el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (Paesc) o el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (Paes).

  Segons ha explicat, poden optar a la línia d'ajudes els ajuntaments de Mallorca, excepte Palma, que s'hagin adherit formalment al 'Pacte de Batles i Batlesses' i que disposin d'un Paesc o Paes ja aprovat. Les despeses han d'haver-se dut a terme entre l'1 de gener de 2019 i el 31 d'agost de 2020 i la quantitat de la subvenció per a cada ajuntament s'estableix en funció de la població del municipi.

  En termes més concrets, la convocatòria considera "prioritària" la implantació o renovació del servei de gestió i comptabilitat dels subministraments energètics, així com de l'aigua. Pel que fa a la millora del sistema de control, consisteix a implantar "un sistema de control integrat que permeti analitzar i reportar si hi ha un increment del consum innecessari".

  D'altra banda, el Consell Executiu ha aprovat una altra convocatòria de subvencions per a altres actuacions relatives al 'Pacte de Batles i Batlesses' i, en aquest cas, consistirà a finançar el Paesc d'aquests municipis que encara no ho tenen. La població no pot ser de més de 35.000 habitants.

  Així mateix, els 300.000 euros que es destinen a aquesta convocatòria també poden finançar la gestió i comptabilitat de subministraments energètics municipals per un període màxim d'un any.

  Para leer más