17 de noviembre de 2019
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • Viernes, 15 de Noviembre
 • 22 de juny de 2019

  El Consell restaura l'escultura del beat Ramon Llull de la parròquia d'Artà

  El Consell restaura l'escultura del beat Ramon Llull de la parròquia d'Artà
  CONSELL MALLORCA

  PALMA DE MALLORCA, 22 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca ha restaurat l'escultura del beat Ramon Llull de la parròquia d'Artà, dins del programa de conservació i béns culturals relacionats amb el beat i els personatges del lul·lisme.

  Així ha informat la institució insular en una nota en la qual es detalla que la imatge, que formava part de l'antic retaule major de l'església de la Transfiguració del Senyor d'Artà, és obra de Joan Antoni Oms, data de mitjans segle XVII i reflecteix al beat Ramon Llull sostenint un llibre i una ploma com a 'Doctor Il·luminat'.

  L'acte de presentació de la restauració ha tingut lloc aquest dissabte i ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports en funcions, Francesc Miralles, al costat del rector de la parròquia d'Artà, Joan Servera, i l'alcalde del municipi, Manolo Galán.

  "Hem ajudat les parròquies a recuperar imatges relacionades amb la figura de Ramon Llull perquè puguin conservar en millors condicions el seu patrimoni històric i artístic, no ens limitem a promoure la restauració sinó també la investigació entorn d'aquests béns culturals perquè són peces que formen part de la història local i són testimoniatge del nostre llegat cultural", ha assenyalat Miralles.

  10 PROJECTES RELACIONATS AMB LA FIGURA DE RAMON LLULL

  Segons ha recordat el Consell, l'escultura de la parròquia d'Artà és un dels deu projectes que la institució insular ha impulsat durant 2017 i 2018 a través d'una línia d'ajudes dedicada a la restauració de béns relacionats amb la figura de Ramon Llull. En concret, la convocatòria ha mobilitzat 100.000 euros durant els últims anys per a la conservació i restauració de béns en diferents parròquies de Mallorca.

  El procés de restauració de la imatge del beat Ramon Llull de l'església d'Artà, beneficiat d'una ajuda de 14.990 euros del Consell, ha anat acompanyat d'un estudi historiocoartístic de la peça elaborat per l'historiador de l'art, Gabriel Carrió. La restauració ha consistit a fixar la policromia, desinfectar la peça i reconstruir els volums perduts.

  Para leer más