20 de junio de 2019
11 de juny de 2019

Cort edita un mapa amb tres itineraris històrics de Palma

PALMA DE MALLORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma ha editat un mapa de la ciutat amb tres itineraris històrics, i entre els quals es troben punts de l'època romana, l'època musulmana i espais que han configurat la ciutat actual.

Segons ha informat l'àrea de Cultura de Cort en un comunicat, l'objectiu és reforçar la percepció de la ciutat com a punt de trobada, confluència i memòria; un territori emocional que afavoreix el descobriment del nostre passat.

Els mapes s'han editat en català, castellà, anglès i alemany i es podran trobar en paper a Can Oms, en el Casal Solleric i a Can Balaguer i en versió digital a la web palmacultura.cat.

La ruta de l''Antiguitat' comença en el Fòrum Romà i recorre punts destacats de l'època romana a Palma, continua per diferents racons del recinte de l'Almudaina per acabar en les termes romanes excavades a l'interior de la Seu.

Una altra dels itineraris és el de la 'Madina Mayurqa fins al segle XVIII' i la conformen setze punts que inclouen l'Hort del Rei, els Banys Àrabs i les Torres del Temple, entre d'altres.

L'últim itinerari, el que va des del segle XVIII fins als nostres dies, arrenca a palau Reial, continua per la plaça de Quadrado, on es trobava la Reial Societat Econòmica Mallorquina d'Amics del País el 1778, i segueix recordant episodis històrics clau en la configuració de Palma als segles XIX i XX.

Contador

Para leer más


Lo más leído