21 de noviembre de 2019
2 de març de 2019

El director general de Turespaña diu que parlar del Brexit és "parlar d'incertesa"

El director general de Turespaña diu que parlar del Brexit és "parlar d'incertesa"
TURESPAÑA

EIVISSA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

El director general de Turespaña, Héctor Gómez, ha considerat que parlar del Brexit és "parlar d'incertesa permanent" i així, "resulta complicat advertir o endevinar què pot passar".

Segons ha valorat en relació a com afectaria al turisme britànic el Brexit, Gómez ha declarat que l'Executiu nacional ha fet la tasca i han impulsat un pla de contingència articulat i aprovat per Reial decret amb l'acció de govern preparada per assumir aquest repte.

En aquest pla, ha relatat, es contempla un "diàleg permanent" amb companyies aèries que operen a les Illes i que podrien veure's afectades pel Brexit. "No té per què donar-se cap tipus de problema que afecti a la connectivitat d'Espanya", ha insistit.

Així, des de Turespaña per aquest any compten amb accions concretes al mercat britànic per advertir sobre la incertesa i desinformació que es pot produir en relació a Espanya o a "territoris tan importants com a Balears".

Gómez ha reiterat que tenen previst actuacions de promoció o informació, mantenint també comunicació permanent amb entitats i oficines de Turespaña a Londres, que indiquen xifres de "creixement constant al mercat britànic".

Segons ha explicat, la perspectiva per a aquest trimestre és que aquest mercat creixi un 2 per cent, mentre que la seva despesa turística a Espanya s'incrementi un 3 per cent, recordant que 2018 ja va ser un any amb xifres històriques.

El director general ha afirmat que romandran "vigilants" per evitar un possible impacte del Brexit al país.

Para leer más