15 de diciembre de 2019
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • Viernes, 13 de Diciembre
 • 12 de setembre de 2019

  Eivissa acollirà aquest dijous la presentació d''Obertament Balears'

  EIVISSA, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

  El Casal d'Igualtat d'Eivissa acollirà aquest dijous la presentació del projecte 'Obertament Balears', que té com a objectiu lluitar contra l'estigma que sofreixen les persones amb malalties mentals.

  La seva tasca es realitza a partir de l'experiència i el testimoni d'afectats per un trastorn mental, segons han destacat responsables del projecte.

  Fa dos anys, l'associació '3 Salut Mental' va engegar aquest projecte a Mallorca a partir de l'experiència de l'organització catalana 'Obertament' i des de 2019 està també present a Menorca i a les Pitiüses, sempre de la mà d'entitats socials.

  'Obertament Balears' compta amb finançament de la Comunitat Autònoma a través del 0,7 per cent de l'IRPF i a Eivissa treballa amb l'Associació Pitiüsa de Familiars de Persones amb Malaltia Mental, Apfem. Aquest dijous a Eivissa diversos activistes de Mallorca compartiran el seu testimoni i experiència.

  DUES ACCIONS FORMATIVES

  Segons han avançat els responsables de la iniciativa, fins a novembre es realitzaran dues formacions a Eivissa sense cost per als assistents. La primera tindrà com a objectiu reflexionar sobre la decisió d'un afectat de fer públic el trastorn i els possibles costos i beneficis de comunicar-ho.

  També es treballaran estratègies per facilitar aquesta comunicació. L'altra formació anirà dirigida a persones que han sofert una malaltia mental i vulguin convertir-se en activistes i portaveus en primera persona.

  La seva tasca serà participar i dissenyar accions de sensibilització en àmbits sanitaris, laborals o educatius.

  Para leer más