25 de enero de 2020
5 de març de 2019

El Govern adjudica l'estudi arqueològic i patrimonial de la casa que acollirà el Museu de Formentera

FORMENTERA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha encarregat a la societat cooperativa 'Centmans' la redacció d'un estudi arqueològic i patrimonial sobre la casa payesa de Sa Senieta, on s'obrirà el Museu de Formentera.

Segons ha informat la Conselleria aquest dimarts, l'objectiu és conèixer el potencial i els condicionaments arquitectònics de la casa que té un "alt" valor patrimonial i està declarada com Bé Catalogat. L'immoble albergarà una col·lecció permanent i serveis públics generals.

En aquests moments, l'encàrrec s'ha fet efectiu i els resultats es coneixeran abans d'un mes i mig. En pocs dies es comptarà també amb l'autorització de la intervenció i un equip format per un arqueòleg, historiadora de l'art i conservadora-restaurador durà a terme el treball de camp que complementarà la documentació d'arxiu.

El proper pas serà redactar el projecte museològic i el pla director que determinarà el perfil, la missió i el concepte del Museu i com s'ha de materialitzar la distribució de les seus. Per avançar en aquest camp, ja s'han recollit tots els inventaris de béns patrimonials relacionats amb Formentera.

D'aquesta manera, es crearà un circuit museístic que reunirà totes les característiques exigides en la Llei de Museus de Balears i que oferirà un servei de qualitat a la població local i al turisme.

El Govern compleix així amb la Llei 12/1998 de Patrimoni de Balears que va establir l'obligatorietat de crear el Museu de Formentera. En els últims dos anys s'han fet passos importants per a la seva materialització per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern i el Consell de Formentera.

Així, s'ha dut a terme l'adquisició de la casa payesa de Sa Senieta, adquirida pel Consell de Formentera amb finançament de l'Impost de Turisme Sostenible i de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Serà la seu que explicarà la història i desenvolupament social i territorial de l'Illa.

Per la seva banda, Ca Ramon va ser adquirida pel Consell de Formentera i acollirà les col·leccions etnològiques. També la Fundació Sa Nostra va cedir un solar que acollirà un edifici de nova construcció com a espai de gestió.

Para leer más