L'empresa mallorquina Sanifit aconsegueix 72 milions d'euros per desenvolupar un medicament per tractar la calcifilaxis

El CEO de Sanifit, Joan Perelló yi el director general d'Innovació i Investigació en funcions, Pep Lluís Pons.
El CEO de Sanifit, Joan Perelló yi el director general d'Innovació i Investigació en funcions, Pep Lluís Pons. - CAIB
Publicado: miércoles, 26 junio 2019 16:57

   La calcifilaxis és una síndrome que afecta gairebé exclusivament a pacients amb insuficincia renal i té una taxa de mortalitat d'un 55% en el primer any després del diagnstic

   PALMA DE MALLORCA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'empresa mallorquina Sanifit ha anunciat aquest dimecres que la seva última ronda de finanament ascendeix a 72 milions d'euros i la situa com "la major operació" del sector biotecnolgic a Espanya. Servir per accelerar un medicament per tractar la calcifilaxis.

   En roda de premsa, el CEO de Sanifit, Joan Perelló, ha explicat que amb aquest capital, la companyia podr accelerar el desenvolupament clínic del frmac SNF472, que est destinat al tractament d'una dolncia rara coneguda com calcifilaxis, que afecta 30.000 persones a tot el món.

   Segons ha concretat, d'aquesta manera es podr iniciar un estudi que permetr validar la seva viabilitat entre 70 malalts de calcifilaxis a Europa i els Estats Units. "Els resultats d'aquest estudi s'esperen tenir d'aquí a entre tres i tres anys i mig", ha dit.

   Perelló ha estat acompanyat del director general d'Innovació i Investigació del Govern, Pep Lluís Pons, que ha recordat que ja fa quatre anys l'empresa mallorquina va rebre "una capitalització de 36,6 milions d'euros" i, a més, ha qualificat l'equip de l'empresa "d'espectacular i d'un gran talent".

   Pons ha destacat també que Balears ha passat d'ocupar "la dotzena posició a l'onzena" quant a inversió en R+D+i amb "un increment dels incentius a empreses que s'ha tradut amb la multiplicació per tres dels segells de pime innovadora".

   A més, ha afegit que "aquesta legislatura s'ha multiplicat per quatre el pressupost destinat a convocatries competitives de R+D+i, millorant clarament l'ecosistema d'innovació de Balears".

   Tant Perelló com Pons han remarcat la importncia de la vintena d'empreses que formen el clúster de biotecnologia de Balears (Bioib) juntament amb Sanifit i que també treballen per aconseguir capitalitzacions i convocatries públiques competitives que els permetin continuar amb els seus negocis.

   Precisament, Perelló ha destacat que "les empreses biotecnolgiques balears suposen el 70 per cent del total d'inversió privada en R+D+i que es fa en la nostra comunitat".

   Durant els prop de 15 anys d'investigació, Sanifit ha aconseguit una capitalització total de 115 milions d'euros. Segons Joan Perelló, "es tracta de l'única molcula sortida d'una universitat espanyola que ha arribat a la fase 3 clínica".

   Perelló també ha agrat als 100 hospitals de tot el món que han participat en l'estudi del frmac SNF472 i també al Laboratori Renal de la UIB, com a entitat generadora del coneixement en qu es basen els desenvolupaments clínics amb el SNF472.

SOBRE LA CALCIFILAXIS

   La calcifilaxis és una síndrome que afecta gairebé exclusivament a pacients amb insuficincia renal, la major part tractats amb dilisi. Est caracteritzat per la calcificació vascular de petites artries perifriques i té una taxa de mortalitat d'un 55% en el primer any després del diagnstic.

   Sanifit és una companyia biofarmacutica fundada el 2004 que va comenar el 2007 com 'spin-off' de la UIB. Les seves oficines estan en el ParcBit i ha rebut suport del programa d'emprenedoria EmprenBit.

   La ronda de finanament presentat est liderada per Caixa Capital Risc i es compon d'una inversió de 55,2 milions d'euros i d'una capitalització de préstecs per 17 milions d'euros.

    L'ampliació de capital ha comptat també amb la participació de Columbus Venture Partners i Alta Life Sciences, així com d'un consorci compost pels socis actuals de Sanifit, que inclouen, entre uns altres, a Lundbeckfonden Ventures (Dinamarca), Ysios Capital (Espanya), Forbion Capital Partners (Holanda), Gilde Healthcare (Holanda), Andera Partners (Frana), HealthEquity (Espanya).

Leer más acerca de: