30 de marzo de 2020
4 de febrer de 2019

Les empreses espanyoles més exposades al Brexit són pimes i del sector serveis, segons Iberinform

Les empreses espanyoles més exposades al Brexit són pimes i del sector serveis, segons Iberinform
PIXABAY / RAWPIXEL

MADRID, 4 Feb. (EUROPA PRESS) -

Les empreses espanyoles més exposades a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), el conegut com Brexit, són aquelles que compten amb una grandria reduda (pimes i microempreses), que pertanyen al sector serveis i que tenen un baix risc d'impagament, segons es desprn d'un estudi publicat per Iberinform aquest dilluns.

Així, les empreses que exporten al Regne Unit facturen una mitjana de 8,4 milions d'euros, mentre que les importadores comptabilitzen una xifra de negoci intervé de 6,4 milions d'euros.

Entre les exportadores, un 26% són microempreses, un 47%, petites empreses i un 22%, de grandria mitjana. Pel que fa a la importació, fins al 45% del total de les signatures enquestades per Iberinform són microempreses, mentre que un 45% addicional són de petita grandria i un 11% de grandria mitjana.

El teixit empresarial que opera amb Regne Unit presenta una "elevada maduresa", d'acord a les dades presentades per Iberinform, qui destacada que manté "nivells adequats de liquiditat i solvncia". Així, pel que fa a la longevitat de les companyies, el 56% de les exportadores i el 54% de les importadores compta amb més de 15 anys d'activitat.

A més, un 80% de les signatures que exporten a l'arxiplag britnic compten amb un risc "mínim o baix" d'impacte. La dada es redueix al 78% entre aquelles que importen des del Regne Unit.

Pel que fa a la distribució per activitat, un 42% de les empreses exportadores i un 72% de les importadores s'enquadren dins del sector dels serveis, mentre que un 44% de les primeres i un 20% de les segones pertany al sector industrial.

D'altra banda, malgrat la incertesa generada pel risc d'una sortida desordenada, el 14% de les empreses consultades espera augmentar plantilla, enfront d'un 1,5% que preveu una reducció. Així mateix, l'mplia majoria, un 98%, est treballant per mantenir la seva facturació en l'exterior després del Brexit, mentre que solament un 2% pronostica que creixeran els seus ingressos internacionals.

Para leer más