19 de octubre de 2019
 • Viernes, 18 de Octubre
 • 9 de agost de 2019

  L'Exèrcit i el Govern reforçaran la seva col·laboració per a casos d'emergència

  L'Exèrcit i el Govern reforçaran la seva col·laboració per a casos d'emergència
  (I-D) Reunió Entre El Director Jaume Barceló, La Consellera Isabel Castro, El Comandant General Juan Cifuentes I El Coronel Cap De l'Estat Major, Juan Bilió.CAIB

  PALMA DE MALLORCA, 9 Ago. (EUROPA PRESS) -

  La Comandància General de Balears de l'Exèrcit de Terra i la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització han acordat augmentar la seva col·laboració per "optimitzar els recursos" en casos d'emergències que requereixin operatius extraordinaris.

  Per aquest motiu s'han reunit la consellera Isabel Castro i el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló, amb el comandant general Juan Cifuentes i el coronel cap de l'Estat Major, Juan Billón, a la seu de la Conselleria.

  Castro ha assenyalat que "poder integrar els recursos" de la Comandància als protocols que s'engeguin des d'Emergències, "suposa un enorme salt qualitatiu en la capacitat d'intervenció davant possibles catàstrofes".

  Per això, ha agraït al comandant general "la seva bona disposició" i ha destacat "la importància" d'"una col·laboració estreta i efectiva que redundi en benefici de la ciutadania".

  MÒDUL D'EMERGÈNCIES

  Cal ressaltar que la Comandància General de Balears compta amb un mòdul d'emergències preparat per intervenir en situacions de catàstrofes d'origen natural --meteorològiques, sísmiques o d'una altra índole-- o provocades per l'home --incendis forestals, contaminació de qualsevol classe, etcètera--.

  Aquest mòdul de suport intervé de manera immediata sobre el terreny amb efectius humans i materials mentre es produeix el desplaçament i desplegament de la Unitat Militar d'Emergències (UME), amb la qual la Direcció general d'Emergències i Interior ja disposa en els seus protocols d'intervenció.