30 de octubre de 2020
4 de juny de 2019

Multen per primera vegada un turista per comprar en Platja de Palma productes a un venedor ambulant

Multen per primera vegada un turista per comprar en Platja de Palma productes a un venedor ambulant
GOVERN - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Policia Local de Palma ha sancionat per primera vegada un turista per comprar productes procedents de venda ambulant a la Platja de Palma. En ser una infracció lleu, l'import de la sanció és de 100 euros.

Segons ha informat el cos policial a Europa Press, la sanció es contempla en l'Ordenana Reguladora de l'Ús Cívic dels Espais Públics (ORUCEP) que inclou la declaració de Zones d'Especial Inters Turístic (ZEIT), entre les quals es troba la Platja de Palma. Entre altres qüestions, l'ordenana prohibeix comprar productes de venda ambulant no autoritzada i preveu sancions per a aquests clients.

El cos policial ha posat en prctica l'ORUCEP durant la Setmana Santa, encara que no s'han executat denúncies a compradors fins ara.

Es dóna la circumstncia que és la primera ocasió en la qual se sanciona a un client de venda ambulant, que en aquest cas ha estat un turista estranger que, durant la setmana passada, va comprar productes a un venedor ambulant, tal com ja va avanar el diari Última Hora.

PREVENCIÓ COMPORTAMENTS INCÍVICS

Des de l'Ajuntament de Palma han assenyalat que la citada sanció, aplicable tant a residents com a turistes, és la primera per "no ser l'última", a causa de l'operatiu especial de cara a l'estiu que ha dissenyat l'rea de Seguretat Ciutadana amb l'objectiu de prevenir comportaments incívics i augmentar la vigilncia específica en zones turístiques.

Segons han explicat fonts del Consistori palmes a Europa Press, l'aplicació de les ordenances dóna resposta a les demandes d'empresaris del sector hoteler i de la restauració davant les nombroses queixes rebudes pels comportaments incívics de grups "molt concrets" de turistes, especialment a la línia frontal de la Platja de Palma, que afecten la imatge de la zona.

Cal recordar que l'ORUCEP inclou la figura de les ZEIT, que permeten actuar amb més contundncia durant els mesos de temporada alta en determinats llocs de Palma per combatre el "turisme incívic".

Entre les prctiques sancionables, s'inclouen el 'balconing', la venda de begudes alcohliques entre les 24.00 hores i les 08.00 hores per consumir en l'exterior del local, el 'botellot', la venda de gas xid nitrós, la compra de productes de venda ambulant no autoritzada, el consum d'alcohol per part de menors o el foment de conductes incíviques, com a excursions etíliques, entre altres.

Para leer más