26 de septiembre de 2020
24 de juliol de 2019

Quatre platges d'Eivissa i Menorca disposen del servei de bany adaptat de Creu Roja

Quatre platges d'Eivissa i Menorca disposen del servei de bany adaptat de Creu Roja
Servei de bany adaptat de Creu Roja a Cala Galdana - CRUZ ROJA

PALMA DE MALLORCA, 24 Jul. (EUROPA PRESS) -

Quatre platges de Menorca i Eivissa --Cala Galdana, cala Llonga, Platja Santa Eulalia i cala Sant Vicent-- disposen aquest estiu del servei de bany adaptat de Creu Roja que permet que persones amb mobilitat reduïda puguin entrar en el mar de forma segura.

Segons han informat des de l'entitat en un comunicat, els usuaris estan acompanyats per un voluntariat de Creu Roja i els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides.

"El bany adaptat és un exemple de com Creu Roj utilitza la innovació i la tecnologia per millorar l'atenció a les persones i grups més vulnerables perquè puguin gaudir del mar amb seguretat", ha explicat la responsable de l'àrea de Salut, Socors i Emergències de l'organització a Balears, Victoria Avellà.

Així mateix, Creu Roja a Balears també ofereix serveis de vigilància i atenció directa a les persones amb activitats i consells per protegir-se en un total de 15 platges del litoral balear. Participen més de 50 professionals del salvament i socorrisme.

Més concretament, contempla la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu amb la finalitat d'evitar els accidents propis del període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, corts de digestió o lesions produïdes per animals marins.

El dispositiu de Creu Roja en platges ofereix, a més del rescat de persones en risc imminent d'ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris.

Gràcies a aquest desplegament, Creu Roja a Balears va realitzar més de 8.800 atencions el 2018. La major part van ser assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, incloses les assistències socials a persones amb mobilitat reduïda.

Para leer más