24 de octubre de 2020
26 de juny de 2019

Quatre sindicats asseguren que el Govern ha canviat les instruccions dels auxiliars educatius contra el conveni

Quatre sindicats asseguren que el Govern ha canviat les instruccions dels auxiliars educatius contra el conveni
Motxilles escolars a un aula. Imatge de recurs. - EUROPA PRESS - ARCHIVO

Les noves condicions obliguen als ATE a assistir a viatges i campaments

PALMA DE MALLORCA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats CCOO, USO, CSIF i STEI han criticat aquest dimecres que el Govern ha publicat unes noves instruccions per al personal ATE -auxiliars tcnics educatius- on es canvien les condicions "en contra del V Conveni Collectiu del personal laboral" de la Comunitat Autnoma.

Segons han informat aquests quatre sindicats en un comunicat conjunt, les noves instruccions es van publicar a la pgina d'atenció a la diversitat el passat 10 de juny.

Les organitzacions sindicals han protestat, en particular, perqu les condicions introdueixen l'obligació dels ATE d'anar a viatges i campaments, i sostenen que aix vulnera el conveni.

Segons han explicat, van demanar explicacions "ja que l'administració va prendre aquesta decisió de manera unilateral sense informar de les seves intencions"."L'Administració es va excusar dient que es trobaven en funcions, per la qual cosa no ens volien aclarir res. Ens sorprn que estant en funcions poguessin publicar les instruccions per no poguessin rendir comptes", han censurat els sindicats.

Finalment, els sindicats van ser rebuts pel director general d'Innovació Educativa en funcions, Jaume Ribas, qui els va comunicar que ell ja havia retirat les instruccions de la pgina web. "Ens va emplaar a que sigui el nou director general el que decideixi", han afegit.

CCOO, CSIF, USO i STEI han denunciat "l'ambigüitat de l'Administració" i han expressat "la incertesa i inseguretat" que provoca, perqu, argumenten, "davant unes instruccions signades" no hi ha "cap garantia que a qualsevol moment" es tornin "a treure del calaix i fer-les efectives".

Per aix, els quatre sindicats han avanat que estaran "pendents i vigilants" i que si s'apliquen aquestes instruccions mobilitzaran als treballadors per exigir la seva retirada.

Para leer más